Τελευταία Νέα:

Νοσοκόμα σε ΜΕΘ της Νέας Υόρκης η πρώτη Αμερικανίδα που έλαβε το εμβόλιο


Ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη η χορήγηση του εμβολίου Covid-19 σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, η νοσοκόμα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Σάντρα Λίντσεϊ, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/ΒionTech στο Εβραϊκό Ιατρικό Κέντρο του Λονγκ Άιλαντ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Τα πρώτα εμβόλια σε Αμερικανούς, στο πλαίσιο του μαζικού προγράμματος εμβολιασμού που ξεκίνησε μετά την έκτακτη άδεια που χορήγησε η FDA, χορηγήθηκαν στη Νέα Υόρκη, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, μετά την επείγουσα έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech την Παρασκευή το βράδυ.

Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το εμβόλιο θα βρίσκεται τη Δευτέρα σε 145 τοποθεσίες. Θα προστεθούν άλλες 425 την Τρίτη και 66 την Τετάρτη.

Η πλειονότητα των πρώτων εμβολίων αναμένεται να διανεμεθεί σε εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης υψηλού κινδύνου. 

Οι τρόφιμοι των γηροκομείων, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από την Covid-19, έχουν επίσης προτεραιότητα και αναμένεται να αρχίσουν να εμβολιάζονται την επόμενη εβδομάδα. Εντούτους, όπως σημειώνουν οι New York Times, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών, όμως, δεν θα εμβολιαστεί πριν από την Άνοιξη.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.