Στο διάστημα αυτό, όπως είπε στη Βουλή κατά την τριτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φανεί η συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα.

Χαρακτηριστικά είπε: «Σε μια κίνηση να στείλουμε μήνυμα ότι θέλουμε τη συμμόρφωση των πολιτών με γνώμονα τη συλλογική ευθύνη κι όχι τιμωρητική διάθεση υθα κρατήσουμε το πρόστιμο για δέκα ημέρες και θα επαναξιολογήσουμε τι θα κάνουμε».  

«Αναφερθήκατε κ. Τσίπρα στα πρόστιμα επισημαίνοντας ότι δεν θέλουμε το πρόστιμο να είναι τιμωρητικό», είπε πριν κλείσει την τριτολογία του ο πρωθυπουργός. Εξήγησε ότι τα πρόστιμα προβλέπονται για τιμωρηθεί κάποιος που εν γνώσει του παραβιάζει έναν κανόνα κι αυτό έχει συνέπειες όχι μόνο στον ίδιο αλλά και σε άλλους.

«Θα σταθούμε δίπλα στις επιχειρήσεις»

«Έρχομαι και επαναλαμβάνω για ακόμα μία φορά ότι όσο κρατήσει αυτή η περιπέτεια και ευχόμαστε να μην κρατήσει πολύ - και έχω λόγους να πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι πως μετά τον Απρίλιο θα πάνε πολύ καλύτερα τα πράγματα- γνωρίζοντας ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι δύσκολοι για την οικονομία, θα σταθούμε δίπλα στις επιχειρήσεις κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δίπλα στους εργαζόμενους σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι γι αυτό επεκτείνεται η ρύθμιση για κάλυψη του ενοικίου και η ισχύς των επιδομάτων ανεργίας και γι αυτό έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό ένα ξεχωριστό ποσό για να μπορέσουμε να προστατευθούμε από τις οικονομικές επιπτώσεις», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης πως είναι ευχή και επιθυμία αυτό το σταδιακό άνοιγμα να μην οδηγήσει πάλι σε αύξηση των κρουσμάτων και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουμε όλοι με προσοχή.

Εδώ, εξήγησε κλείνοντας ο πρωθυπουργός, δεν είμαστε στην περίπτωση που μία συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει με αυτό το οποίο έχουν υποδείξει οι ειδικοί μπορεί να μην έχει καμία απολύτως επίπτωση για εκείνον που την επιδεικνύει αλλά μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για τους γύρω του, για τους συγγενείς του για ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στη δευτερολογία του ο κ.Μητσοτάκης έκανε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι δεν καταθέτει ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.