Τελευταία Νέα:

Απίστευτες δηλώσεις από τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα: Είμαστε 82 και χάθηκαν μόνο δύο


Συνεχίζονται τα «παρατράγουδα» από την πλευρά της Εκκλησίας αναφορικά με το lockdown για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού και τη ανάγκη τήρησης των μέτρων.
Ενώ η χώρα μας μετρά πάνω από 5.000 νεκρούς από την πανδημία, o εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας διατύπωσε σήμερα μια απίστευτη προσέγγιση για την επικινδυνότητα της νόσου στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί την απόφαση της ΔΙΣ.

«Είμαστε 82, νόσησαν έξι και απ’ αυτούς χάθηκαν δύο. Κοιτάχτε την αναλογία!» είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας Δικαιάκος, αναφερόμενος στην εκδημία των μητροπολιτών Καστοριάς και Λαγκαδά οι οποίοι προσβλήθηκαν από κοροναϊό και κατέληξαν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε τις εκκλησίες, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω» επέμεινε ο σεβασμιότατος.

«Εκείνο που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι έχουμε μια φυσαρμόνικα που θα ανοίγει και θα κλείνει και ανάλογα πότε θα πετύχουν οι γιορτές θα γίνονται ή δεν θα γίνονται. Εμείς πήραμε μια συγκεκριμένη απόφαση, στην οποία θα επιμείνουμε, εκτός αν βρεθεί κάποια λύση» τόνισε.

Ο ίδιος μάλιστα, λίγες ώρες νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, ανέφερε πως «η κυβέρνηση έδειξε ανοχή, αλλιώς έπρεπε να είχαμε μέτρα, να ήμουν στο αυτόφωρο τώρα. Έτσι δεν είναι;».

«Δεν γνωρίζω καν τι συζητήθηκε ανάμεσα στον κ. Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο. Αλλά νομίζω ότι σοφά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εφήρμοσε αναλογικά μέτρα όπως γίνεται και στις διαδηλώσεις. Νομίζω ότι αυτό ήταν μία απόφαση δικιά του και των στελεχών της Αστυνομίας. Δηλαδή παραδείγματος χάριν εμείς δεν είχαμε καθόλου αστυνόμευση εδώ στο Ίλιον. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ο διοικητής του τμήματος με τους αστυνομικούς είχαν περάσει από τις εκκλησίες. Ήταν η απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη πιστεύω, δεν ξέρω. Δεν το ξέρω μετά βεβαιότητας. Αποφάσισε να εφαρμόσει ότι κάνει και με τις διαδηλώσεις. Και επειδή δεν είμαστε τα παιδάκια των Εξαρχείων να έχουμε καδρόνια, σιδερολοστούς και λοιπά ήταν πιο ήπια» ανέφερε σε άλλο σημείο.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.