Τελευταία Νέα:

Η πρώην ; συνεργάτιδα του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Μελίτα Χισκάκη επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση


Η ανάρτηση στο facebook της πρώην; συνεργάτιδας του Δημάρχου Αλμωπίας επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση , διότι είχαν δικαίωμα βάση νόμου να προτείνουν προτάσεις για τον προϋπολογισμό.

Δείτε την ανάρτηση

Σύμφωνα με τον «Κλεισθένη» κατά το στάδιο της σύνταξης του Σχεδίου, και κυρίως κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος επιτρέπεται η κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.
Οι εναλλακτικές προτάσεις κατατίθενται είτε στην Οικονομική Επιτροπή κατά το στάδιο σύνταξης του σχεδίου του προϋπολογισμού, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την πρώτη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού.
Με τρόπο ανάλογο γίνεται και η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος των Δήμων.
Για πρώτη φορά νομοθετικά, δίνεται η δυνατότητα στην αντιπολίτευση να αποδείξει έμπρακτα την προσφορά βοήθειας στη διοικούσα δημοτική παράταξη και κυρίως στο Δήμο.
Τι δημοκρατικοτερο και τι δικαιότερο;
Δεν μπορώ να καταλάβω ποιός ο λόγος που δεν κατατέθηκε εναλλακτική πρόταση, τι στιγμή που και οι γνώσεις υπάρχουν και η προηγούμενη εμπειρία;
Άγνοια νόμο ή δεν είμαστε μαθημένοι να προσφέρουμε στα κοινά αμισθί;
Δε σηκώνεται το μολύβι όταν είναι απλήρωτο;
Είναι πολύ εύκολο να δημιουργούμε εντυπώσεις, ιδίως όταν ηθικά μπορούμε να χειριστούμε ανώνυμα σχόλια. Επί της ουσίας ποιά είναι η προσφορά. Πληρωμένη ή μη.

Nα θυμίσουμε ότι σε προηγούμενη ανάρτησή της και σε ερώτηση του κ. Παρούτογλου για τον ρόλο τις κ. Χισκάκη είχε αναφέρει Όπως θυμάσαι καλά, εγώ έφυγα από το Δήμο πολύ πριν από εσένα και από τότε δε θυμάμαι να ξαναπήγα, σε αντίθεση με εσένα, οπότε εύλογο είναι να γνωρίζεις πράγματα που εγώ αγνοώ. 
Δεν μπορεί να έκανες τυχαία αυτήν την ερώτηση. Σε παρακαλώ να με ενημερώσεις. .

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.