Τελευταία Νέα:

Παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και έγκαιρη προκήρυξη νέου ζητούν οι δήμαρχοι


Την παράταση του υφισταμένου προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα και την έγκαιρη προκήρυξη νέου προγράμματος διεκδικεί η Αυτοδιοίκηση.
Η επείγουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, υποχρεώνει τους δήμους να αναζητήσουν τρόπους παραμονής των εργαζόμενων που απασχολούνται σήμερα μέσω του καθεστώτος κοινωφελούς εργασίας, για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Όπως σημειώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αν δεν είναι εφικτή η παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων, τότε είναι απαραίτητο η νέα προκήρυξη του προγράμματος να γίνει έγκαιρα , ώστε το νέο προσωπικό να αναλάβει καθήκοντα πριν ακόμη λήξουν οι υφιστάμενες συμβάσεις.

«Τα οκτάμηνα, σημειώνει η ΚΕΔΕ, αποτελούν λύση για τις εποχικές ανάγκες των δήμων. Πρέπει η εκκίνηση του οκταμήνου να προσμετράται από την ημερομηνία υπογραφής και όχι τον Νοέμβριο ώστε να μην χρειάζεται να απολύουμε εργαζόμενους που μας χρειάζονται το καλοκαίρι. Για το θέμα αυτό θα ενημερώσουμε το υπουργείο Εσωτερικών και τον ΟΑΕΔ αλλά και θα ζητήσουμε να υπάρξει συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης».-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.