Τελευταία Νέα:

Επιδόματα : Εννέα μεγάλες πληρωμές μέχρι τέλη Ιανουαρίου (ημερομηνίες)


Μια σειρά πληρωμών θα πραγματοποιηθεί σε δικαιούχους μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Από το επίδομα θέρμανσης έως αναδρομικά κληρονόμων και από αποζημίωση ειδικού σκοπού έως επιστρεπτέα προκαταβολή και επιδόματα ανέργων και ΟΠΕΚΑ.

Δείτε αναλυτικά τι πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τις επόμενες ημέρες:

1ο) Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιανουαρίου πρόκειται να καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού του Δεκεμβρίου (επίδομα 534 ευρώ), για όλους όσοι ολοκλήρωσαν την διαδικασία των δηλώσεων αναστολών. Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις των αναστολών από εργοδότες και εργαζόμενους υποβάλλονταν μέχρι την Τρίτη 5 Ιανουαρίου.

2ο) Μέχρι 16 Ιανουαρίου καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υπέστησαν κούρεμα ενοικίου κατά τον μήνα Νοέμβριο. Η αποζημίωση αντιστοιχεί στο 50% της ζημιάς από το κούρεμα του ενοικίου και θα καταβληθεί με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει δηλωθεί έγκυρος λογαριασμός στο Taxis και φυσικά να έχει γίνει η σχετική δήλωση COVID μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

3ο) Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη καταβολή των αναδρομικών των κληρονόμων. Η πληρωμή αφορά σε όσους πρόλαβαν να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις έως και τις 17 Δεκεμβρίου.

4ο) Από τις 25 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των ενισχύσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής 5.

5ο) Από το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η σταδιακή καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ σε χιλιάδες δικαιούχους.

6ο) Μέχρι 31 Ιανουαρίου θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνει σε δύο δόσεις ανάλογα με τα τιμολόγια αγοράς και συγκεκριμένα έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 και έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

7ο) Μέχρι 31 Ιανουαρίου αναμένεται να πληρωθεί και το εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ στους επιστήμονες (δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, υγειονομικούς κ.α.). Αναμένεται και η έκδοση υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες, όπως εισοδηματικά κριτήρια, πώς θα γίνονται οι αιτήσεις κλπ

8ο) Το τελευταίο τμήμα Δώρου Χριστουγέννων για όλους τους εργαζομένους που ήταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο, αναμένεται να γίνει μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβουν 73 ευρώ. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογία. Συνεπώς, το τελευταίο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων που πληρώνεται τώρα θα είναι έως 73 ευρώ.

9ο) Μέχρι 29 Ιανουαρίου θα καταβληθούν επίσης οι έξτρα μήνες επιδότησης σε χιλιάδες ανέργους το δικαίωμα των οποίων έληξε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα καταβάλλεται ο πρώτος έξτρα μήνας (400€) σε ανέργους το δικαίωμα επιδότησης των οποίων έληξε τον Δεκέμβριο και ο δεύτερος μήνας επιδότησης (400€) σε ανέργους το δικαίωμα επιδότησης των οποίων έληξε τον Νοέμβριο. Οι παρατάσεις πληρώνονται κάθε Παρασκευή. Για παράδειγμα : Άνεργος με λήξη της 12μηνης επιδότησης στις 15/11, θα λάβει 400€ στις 15/1.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.