Τελευταία Νέα:

Να τι τραβάει μια γυναίκα σε έναν άνδρα και τι την απωθεί


Στο παιχνίδι του φλερτ, οι άνδρες θεωρούνται «ανοιχτά βιβλία», σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες χρησιμοποιούν διάφορα ψυχολογικά τρικ για να προσελκύσουν ή να αποπλανήσουν έναν άνδρα.
Έτσι, λοιπόν, ψυχολόγοι και συγγραφείς μιας νέα μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Evolutionary Behavioral Sciences αποφάσισαν να εξετάσουν για πρώτη φορά την πιθανότητα μιας γυναίκας να χρησιμοποιεί στρατηγικές φλερτ που αποσκοπούν στην κατάκτηση του αντικειμένου του πόθου της.

Και τα δύο φύλα έχουν την ικανότητα, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, να καταλάβουν τα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είναι δύσκολο να αποπλανήσουν, να χειραγωγήσουν, να εξαπατήσουν ή να οδηγήσουν στο σεξ έναν πιθανό ερωτικό σύντροφο.

Αντίθετα με τους άνδρες, όμως, οι γυναίκες δεν θεωρούν πως ένα αρσενικό «εύκολο», ανώριμο, μεθυσμένο ή απρόσεκτο είναι ελκυστικό, καθώς τις «τραβάει» περισσότερο ένας όμορφος, έξυπνος και ικανός στο φλερτ άνδρας.

«Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν επικεντρωθεί σχεδόν κατεξοχήν στους άνδρες ως δράστες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και τις γυναίκες ως θύματα. Στη δική μας έρευνα, όμως, διαπιστώσαμε ότι και οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν πόσο εύκολο είναι εκμεταλλευτούν σεξουαλικά έναν άνδρα, χρησιμοποιώντας τα σημάδια που δείχνουν ότι είναι μεθυσμένος ή συμπεριφέρεται ως θύμα», εξηγεί η Δρ. Lora Adair από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου.

Γεγονός είναι πως και τα δύο φύλα έχουν κάποιες στρατηγικές ώστε να «ρίξουν κάποιον στο κρεβάτι», όταν, όμως, μιλάμε για σχέσεις, άνδρες και γυναίκες χρησιμοποιούν διαφορετικούς τρόπους. Τα τρικ ή τα ψέματα μπορούν να δώσουν σε κάποιον ό,τι ζητά.

Στην περίπτωση των ανδρών, λοιπόν, αποκτούν αυτό που θέλουν προσποιούμενοι ότι είναι ερωτευμένοι με μια γυναίκα που ζητά τη δέσμευση πριν προχωρήσει σε μια ερωτική συνεύρεση, ενώ οι γυναίκες χρησιμοποιούν κόλπα και ψέματα για να «παγιδεύσουν» έναν άνδρα που βρίσκεται ήδη σε σχέση ή ανήκει σε ανώτερη κοινωνική ή άλλη τάξη από εκείνες.

Οι εξελικτικοί ψυχολόγοι που πραγματοποίησαν την εν λόγω έρευνα θέλησαν να δουν αν οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικά τα σημάδια της δυνατότητας σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανδρών, όπως η διάθεσή τους για φλερτ, η απογοήτευση ή ανωριμότητα, αλλά και πώς τα εντοπίζουν.

Σχεδόν 150 νέες ετεροφυλόφιλες και αμφιφυλόφιλες γυναίκες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν 110 φωτογραφίες ανδρών ανάλογα με το πόσο ελκυστικούς τους έβρισκαν βραχυπρόθεσμα (περιστασιακό σεξ) και μακροπρόθεσμα (αποκλειστική σχέση) και πόσο εύκολο θα ήταν να προσελκύσουν, να πιέσουν ή να εξαπατήσουν κάποιον από αυτούς για σεξ. Κάθε φωτογραφία είχε κωδικοποιηθεί για «στοιχεία εκμετάλλευσης», όπως το αν κάποιος είναι ντροπαλός, νέος, νυσταγμένος, μεθυσμένος, ανώριμος ή απρόσεκτος.

«Διαπιστώσαμε ότι οι γυναίκες εντοπίζουν άνδρες που είναι πιο εύκολο να τους πιέσεις, να τους εξαπατήσεις, να τους παραπλανήσεις ή/και να τους εκμεταλλευτείς σεξουαλικά. Αντίθετα με τα αρσενικά, όμως, οι γυναίκες δεν βρίσκουν αυτά τα στοιχεία ελκυστικά», αναφέρουν οι ερευνητές. Με λίγα λόγια, τα στοιχεία που οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες μπορούν και θέλουν να εκμεταλλευτούν στις γυναίκες είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούν εκείνες.

«Οι γυναίκες δεν προσελκύονται από άνδρες που δείχνουν εύκολοι στον χειρισμό ή στην εξαπάτηση. Αυτό που κάνει μια γυναίκα να ενδιαφερθεί για έναν άνδρα είναι η καλή του υγεία, που φαίνεται από τη φυσική του κατάσταση, αλλά και το ενδιαφέρον που δείχνει για αυτή. Το να δείχνεις κάποιος ‘εύκολος’ δεν είναι σέξι, το να αντανακλά το ενδιαφέρον της για εκείνον είναι», καταλήγουν οι επιστήμονες.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.