Τελευταία Νέα:

Καθηγητής Χάρβαρντ: Eίχαμε επαφή με εξωγήινο πολιτισμό το 2017



Η Γη «είδε» σημάδια εξωγήινου πολιτισμού το 2017, αλλά νομίζαμε ότι ήταν κομήτης, όπως ένας... πρωτόγονος άνθρωπος δεν θα ήξερε να «μεταφράσει» τι είναι ένα κινητό τηλέφωνο που έρχεται κατά πάνω του και θα το θεωρούσε πέτρα, υποστηρίζει καθηγητής του Χάρβαρντ.Σύμφωνα με τη Daily Star, o Άβι Λομπ, πιστεύει ότι ένα αντικείμενο που μπήκε στο ηλιακό σύστημα το 2017 και θεωρήθηκε κομήτης, ήταν στην πραγματικότητα «σκουπίδια» από άλλο πολιτισμό, 25 έτη φωτός μακριά ( ένα έτος φωτός ισοδυναμεί με 9,4607 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα).
Όπως αναφέρει σε βιβλίο του, το οποίο θα κυκλοφορήσει άμεσα, το αντικείμενο αυτό μπήκε στο ηλιακό σύστημα στις 6 Σεπτεμβρίου του 2017 και παρατηρήθηκε πό τηλεσκόπιο κάπου πάνω από τη Χαβάη.
Μάλιστα, το ονόμασαν και «Oumuamua».

Ο καθηγητής στηρίζει το σκεπτικό του στο εξής επιχείρημα: Τι θα γινόταν αν ένας άνθρωπος των σπηλαίων έβλεπε ένα κινητό; θα το θεωρούσε ένα γυαλιστερό βράχο, αφού αυτό βλέπει και αναγνωρίζει.

Φυσικά, η θεωρία του αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από μέρος της επιστημονικής κοινότητας.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.