Τελευταία Νέα:

Tips για αποτοξίνωση από το εορταστικό τραπέζι !


Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια από τις πιο συνηθισμένες χρονικές περιόδους, που συνδέονται με αύξηση βάρους 2-3 κιλών, λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης λιπαρών και θερμιδογόνων τροφίμων για συνεχόμενες μέρες.
Άλλωστε, σήμερα θα φας λίγο περισσότερο στο εορταστικό τραπέζι, με τα υπόλοιπα καλέσματα, μέσα στην εβδομάδα, να υπόσχονται νόστιμο φαγητό και μεγάλες μερίδες.

Ωστόσο, η εφαρμογή των ακόλουθων διατροφικών οδηγιών, τα οποία προτείνει, η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc., Γεωργία Καπώλη, μπορεί να σε βοηθήσει να αντισταθμίσεις τις ατασθαλίες και να φτάσεις στο ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς πιο ανάλαφρη:



1. Ακολουθείτε καθημερινά 5 γεύματα (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, ελαφρύ βραδινό), προκειμένου να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό και την καύση λίπους.

2. Ξεκινάμε τη μέρα μας πάντα με πρωινό. Μας γεμίζει με ενέργεια για το ξεκίνημα της ημέρας και βοηθάει στη μείωση του βάρους

3. Ενυδάτωση: Κατανάλωσε καθημερινά 2 λίτρα νερό για να βοηθήσεις στην αποβολή τοξινών από τα νεφρά. Η αφυδάτωση αυξάνει το οξειδωτικό στρες. Στην πρόσληψη υγρών συμβάλλουν: νερό, χυμοί, ημίπαχα γαλακτοκομικά, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, τσάι, ρόφημα κρόκου Κοζάνης.

4. Επιλέξτε εποχιακά φρούτα & λαχανικά: Επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά που είναι στην καλύτερη του εποχή, από τη μία καταναλώνουμε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και από την άλλη δεν προσλαμβάνουμε τις χημικές ουσίες τις οποίες τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν, λόγω μη εποχικής διαθεσιμότητας, με καθαρά προ-οξειδωτικό χαρακτήρα όπως χημικά, φυτοφάρμακα και ορμόνες.

5. Επιλέγετε τρόφιμα από όλες τις ομάδες (άπαχο κρέας, ψάρι, φρούτα, λαχανικά, άπαχα, γαλακτοκομικά, δημητριακά, ελαιόλαδο), προκειμένου να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά μου χρειάζεστε.

6. Καταναλώνετε 5-7 μερίδες καθημερινά φρούτων και λαχανικών, προκειμένου να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες σας σε φυτικές ίνες.

7. Αποφύγετε την προσθήκη αλατιού. Ενισχύστε τη γεύση και την αποτοξινωτική δράση των τροφίμων προσθέτοντας λεμόνι και μυρωδικά, όπως ο μαϊντανός και το σέλινο.

8. Αποφεύγετε τρόφιμα όπως: κέικ, πάστες, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος, dressing, βούτυρο, πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτά έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες, με αποτέλεσμα να δρουν ανασταλτικά στην προσπάθειά σας να χάσετε κιλά.

9. Πηγαίνετε γυμναστήριο, περπατήστε ή αθληθείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα διασπάσετε το λίπος, αλλά και θα ενεργοποιήσετε πιο γρήγορα το έντερο για να απομακρυνθούν οι περιττές ουσίες.

10. Με το πρωινό & το μεσημεριανό να πίνετε καθημερινά 1 φλιτζάνι από αποτοξινωτικά ροφήματα, όπως πικραλίδα, τζίντζερ, κόλιανδρο, φύλλα αγκινάρας, γαϊδουράγκαθο. Για να ενισχύσετε, ακόμη, περισσότερο τη διατροφική τους αξία προσθέστε κανέλα.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.