Τελευταία Νέα:

Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας: Στη Βουλή η παράταση των συμβάσεων


Αναφορά προς το Υπουργεί​ο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την ανάγκη παράτασης του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.
Η αναφορά κατατέθηκε μετά από σχετική επιστολή των 54 εργαζόμενων στο πρόγραμμα στο Νομό Χαλκιδικής. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η παραμονή των εργαζομένων στην εργασία τους είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας συνολικά στη Χαλκιδική, με δεδομένο ότι όλοι οι φορείς στους οποίους απασχολούνται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι ανησυχητικά υποστελεχωμένοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες της περιοχής που βρίσκεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων επί σχεδόν ένα χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να παρατείνει το πρόγραμμα τουλάχιστον για όσο διαρκεί η πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ο ΟΑΕΔ δεν έχει προγραμματίσει νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, με αποτέλεσμα το «μπαλάκι» να βρίσκεται στον Κ. Χατζηδάκη.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.