Τελευταία Νέα:

Πιείτε κόκκινο κρασί πριν καπνίσετε! Δείτε γιατί…



Το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία. Όλη η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί και πολυάριθμες μελέτες το έχουν ήδη επιβεβαιώσει.
Ωστόσο μια νέα μελέτη από τη Γερμανία έδειξε ότι πίνοντας ένα ποτήρι κρασί, ειδικά κόκκινο κρασί, μπορούμε να εξουδετερώσουμε τις βραχυπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος. Βέβαια, οι ερευνητές δεν προτρέπουν κανένα να καπνίσει αλλά τα ευρήματά τους μας προσφέρουν κι άλλα ευρήματα για το ότι το κρασί κάνει καλό στην υγεία.

Οι επιστήμονες, των οποίων το έργο δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό American Journal of Medicine, διαπίστωσαν ότι οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις του καπνίσματος για την καρδιαγγειακή υγεία είναι σχεδόν αντίθετες με την επίδραση του κόκκινου κρασιού.

Όταν ανάβουμε τσιγάρο, ο καπνός ερεθίζει τα αιμοφόρα αγγεία και καταστρέφει τα κύτταρα. Η έρευνα έχει δείξει όμως ότι το κόκκινο κρασί μειώνει τη φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων.

«Υπάρχουν σποραδικά στοιχεία για τις βραχυπρόθεσμες θετικές επιδράσεις του κόκκινου κρασιού σε υγιή άτομα που καπνίζουν», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Viktoria Schwarz του Πανεπιστημίου του Saarland.

«Βρήκαμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αν πιεί κανείς κόκκινο κρασί πριν καπνίσει, το μεγαλύτερο μέρος της αγγειακής βλάβης που προκαλείται από το κάπνισμα εξουδετερώνεται.»



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.