Τελευταία Νέα:

Επιχειρήσεις με ένα κλικ και χωρίς χαρτιά: Το σχέδιο για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία




Ψηφιακά και με ένα κλικ θα γίνεται σύντομα η έναρξη των νέων ατομικών επιχειρήσεων.
Η όλη διαδικασία σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" θα ολοκληρώνεται με μία ενέργεια και από ένα σημείο, καταργώντας όλες τις περιττές ενέργειες και διατυπώσεις.

Τα νέα ψηφιακά εργαλεία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ετοιμάζει ήδη το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Ήδη η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών συνεργάζεται με την ΑΑΔΕ, τον ΕΦΚΑ και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου με στόχο αρχικά την απλοποίηση και αμέσως μετά την ψηφιοποίηση της διαδικασίας έναρξης ατομικής επιχείρησης.

Δεδομένου ότι η ατομική επιχείρηση αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας (περίπου το 70% των επιχειρήσεων), δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν βιώσει την ταλαιπωρία της περίπλοκης και χρονοβόρας διαδικασίας που απαιτείται σήμερα για να ξεκινήσουν.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, στόχος είναι η νέα διαδικασία να ολοκληρώνεται με μία ενέργεια και σε ένα σημείο, καταργώντας περιττές διατυπώσεις. Επιπλέον εφαρμόζοντας εκτεταμένες διασυνδέσεις μεταξύ των μητρώων και των υπηρεσιών του Δημοσίου, οι καταχωρίσεις θα γίνονται αυτόματα και με ακρίβεια.

Στην περίπτωση των ατομικών επιχειρήσεων, ο ανασχεδιασμός του νομοθετικού πλαισίου είναι η πιο απαιτητική διεργασία και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδα Χριστόπουλο να εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη.

Το τεχνικό κομμάτι είναι επίσης σε πλήρη εξέλιξη. Έτσι κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ξεκινά την επιχειρηματική δραστηριότητά του σε μηδενικό χρόνο, μέσω του gov.gr.

Μάλιστα η διαδικασία "πριν - μετά" θα είναι πλήρως μετρήσιμη ως προς τα διοικητικά βάρη, καθώς στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο ΟΟΣΑ διενεργεί ήδη τις σχετικές μελέτες.




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.