Τελευταία Νέα:

Μήνυμα Λάκη Βασιλειάδη για την 25η Μαρτίου 2021


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Πέλλας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στο Ηρώο των Γιαννιτσών.

Ο Λάκης Βασιλειάδης απέστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821:

«Σήμερα συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Έναρξη της Επανάστασης του 1821, του Αγώνα των υπόδουλων Ελλήνων για Εθνική Ανεξαρτησία, από την Πελοπόννησο και το Αιγαίο μέχρι την Ήπειρο και τη Μακεδονία, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Το Ιστορικό Έθνος μας, ενώθηκε κάτω από τον ιερό σκοπό της αυτοδιάθεσης. Συνδυάζοντας αρχές και αξίες της Αρχαίας Ελλάδας και της Ορθοδοξίας, αλλά και με επιρροές του Διαφωτισμού μέσω της Ελληνικής Διασποράς, η Επανάσταση του ’21 ενέπνευσε στις ευρωπαϊκές κοινωνίες το κίνημα του φιλελληνισμού, που έμελλε να επηρεάζει για πολλά χρόνια την πορεία της ηπείρου μας.

Το θάρρος, η γενναιότητα και η πίστη στο σκοπό, έφεραν τη νίκη στους επαναστάτες. Η Ελλάδα επεκτάθηκε, αναπτύχθηκε, μεγαλούργησε αυτά τα 200 χρόνια και δίκαια κέρδισε τη θέση της στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Δυστυχώς, η μάστιγα της πανδημίας δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Ιστορική αυτή ημέρα. Τα αισθήματα όμως που κυριαρχούν σε κάθε ελληνικό σπίτι, σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα είναι η χαρά, η περηφάνια και η αίσθηση ευθύνης να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, που σήμερα τιμούμε. Τα χαρμόσυνα νέα της νίκης απέναντι στην πρόκληση της δικής μας γενιάς είναι κοντά και θα αντικατοπτρίζονται σε εκείνα που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία κατά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας.

Από το Ηρώο των Γιαννιτσών εύχομαι από καρδιάς, σε εσάς και την Ελλάδα μας: Χρόνια Πολλά!»

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.