Τελευταία Νέα:

Άλλαξαν από τα ξημερώματα οι συχνότητες των καναλιών σε Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία και Χαλκιδική - Πώς θα συντονίσετε τις τηλεοράσεις σας
Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση για τη δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση στην μητροπολιτική ενότητα της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά η διαδικασία επηρεάζει και τις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής.
Οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα πρέπει να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους, καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες. Ήδη, στις προηγούμενες συχνότητες όλα τα κανάλια έχουν απενεργοποιηθεί.
Η διαδικασία του επανασυντονισμού είναι εύκολη και δεν απαιτεί την αγορά ή την προσθήκη κανενός νέου εξοπλισμού.

Βήματα συντονισμού/ επανασυντονισμού:


Για την πραγματοποίηση του συντονισμού ο τηλεθεατής χρειάζεται:

(1) να μεταβεί στο μενού του δέκτη του,
(2) να επιλέξει «Εγκατάσταση» ή «Ρυθμίσεις » (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη),
(3α) εάν επιλέξει αυτόματο συντονισμό, ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα,
(3β) εάν επιλέξει χειροκίνητο συντονισμό, ο δέκτης αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας,
(4) στο τέλος της αναζήτησης πατάει ΟΚ/ ΝΑΙ
(5) επιλέγει έξοδο (exit) ώστε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα που επιθυμεί.

Μαύρη οθόνη μετά από επανασυντονισμό

Ενδεχομένως ο δέκτης να κρατάει στη μνήμη του τα ήδη αποθηκευμένα προγράμματα στις παλιές συχνότητες (που είναι πλέον ανενεργές), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα αποθηκεύσει εκ νέου.

Εάν συμβεί αυτό, προτείνεται η διαγραφή όλων των αποθηκευμένων προγραμμάτων και η πραγματοποίηση νέου συντονισμού.

Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει επαναφορά του δέκτη στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις (συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης για τη διαδικασία) και στη συνέχεια πραγματοποίηση νέου συντονισμού.

Σε περίπτωση που μετά τον επανασυντονισμό βλέπετε σε κάποια κανάλια μαύρη οθόνη, το όνομα του σταθμού και ακούτε τον ήχο τότε η συσκευή σας δεν υποστηρίζει την λήψη των προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition). Μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε τυπική ευκρίνεια ή εναλλακτικά να προμηθευτείτε εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την λήψη σε Υψηλή Ευκρίνεια.

Πώς αλλάζω τη σειρά στους τηλεοπτικούς σταθμούς που λαμβάνω

Ο τηλεθεατής έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη σειρά των τηλεοπτικών σταθμών σύμφωνα με την προτίμησή του.
Γενικότερα, ένας δέκτης μπορεί να αποθηκεύει τα κανάλια ανάλογα με τις ρυθμίσεις του, συνήθως είτε αλφαβητικά, είτε βάσει συχνότητας λήψης.

Αν o τηλεθεατής επιθυμεί να αλλάξει τη σειρά των καναλιών, συνήθως αυτό γίνεται επιλέγοντας menu ή ρυθμίσεις στο τηλεκοντρόλ και στη συνέχεια επεξεργασία καναλιών ή κάποια αντίστοιχη επιλογή. Καθώς η συγκεκριμένη διαδικασία διαφέρει από δέκτη σε δέκτη προτείνεται οι τηλεθεατές να συμβουλευτούν τις οδηγίες χρήσης της συσκευής τους.

Η ψηφιακή μετάβαση θα ολοκληρωθεί στο σύνολό της τον Σεπτέμβριο του 2021

Το έργο της μετάβασης, το οποίο έχει αναλάβει η DIGEA από κοινού με την ΕΡΤ και πραγματοποιείται βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας, θα προχωρήσει σταδιακά ανά γεωγραφική περιοχή, με στόχο να ολοκληρωθεί στο σύνολο της χώρας ως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021.

Κατ' αυτόν τον τρόπο οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα αποκτήσουν τις τελικές τους διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες εκπομπής, ενώ παράλληλα θα αποδεσμευτεί φάσμα για τις νέες υπηρεσίες από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.