Τελευταία Νέα:

Νέα «πυρά» Κοντονή κατά ΣΥΡΙΖΑ: Σκόπιμα έγινε η δωροδοκία πλημμέλημα ώστε δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά


Ο Σταύρος Κοντονής «απασφάλισε» ξανά ρίχνοντας «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το 2019. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για δόλια και σκόπιμη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, προκειμένου υποθέσεις να τεθούν στο αρχείο.
«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1.000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα», ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στην εκπομπή «Aντιθέσεις» του Action 24.

«Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω», είπε ο πρώην υπουργός που διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Οκτώβριο.

«Υποθέσεις στο αρχείο»

Ο Στ. Κοντονής είπε ακόμη πως «είναι αδιανόητο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε να κάνει κάθαρση, να φέρνει αυτή την νομοθετική ρύθμιση με αποτέλεσμα πολλές υποθέσεις να τεθούν στο αρχείο».

«Υπήρξαν δίκες κατά την προεκλογική περίοδο που ήταν να γίνουν και ετέθησαν στο αρχείο. Γι' αυτό και είχα ζητήσει ο κώδικας να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο ή από τον Ιανουάριο ώστε να δοθεί ο χρόνος στην όποια κυβέρνηση να πράξει τις αναγκαίες διορθώσεις και να έχει και το βάρος αυτών των επιλογών», πρόσθεσε.
Πολιτική θύελλα για την ποινική μεταχείρηση της ΧΑ

Υπνεθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είχε βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό, με την παραίτησή του από Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας με αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα και λέγοντας ουσιαστικά ότι οι αλλαγές ευνοήσαν την ποινική μεταχείριση της Χρυσής Αυγής.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν τότε πολιτική θύελλα και οδήγησαν στη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κρίσιμες ώρες για Κουφοντίνα»

Αναφορικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ανέφερε ότι οι ώρες είναι κρίσιμες και δεν πρέπει κανένας να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ζήτησε να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που αφορούν στη μεταγωγή του Κουφοντίνα στη Βουλή και από την πλευρά του απεργού πείνας να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να προσφύγει στη δικαιοσύνη.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.