Τελευταία Νέα:

Τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα: Μέχρι τι ώρα κυκλοφορούμε. Θα πετάξουμε χαρταετό;


Αύριο, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει τις καθιερωμένες εβδομαδιαίες ανακοινώσεις για τα μέτρα του lockdown και υπάρχει ενδεχόμενο να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα που θα ισχύσουν την Καθαρά Δευτέρα. Αν δεν προβεί σε νέες ανακοινώσεις, τότε για το ωράριο ισχύουν τα παρακάτω.

Μπλόκο στα σχέδια όσων θέλουν να πετάξουν χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα βάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.

«Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται από τον κωδικό 6 με την αποστολή SMS. Γι’ αυτό και εμείς σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση να πρέπει να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες ή οικογένειες» είπε στο Star ο αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Ήδη πάντως υπάρχει το σενάριο να μπει λουκέτο σε μεγάλους χώρους πρασίνου για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός την Καθαρά Δευτέρα.

«Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτη και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία» είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 300 ευρώ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας την Καθαρά Δευτέρα θα ξεκινά διαφορετικές ώρες σε όλη την Ελλάδα. Στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» θα ξεκινά στις 19:00 ενώ στις υπόλοιπες στις 21:00. Εξαιρούνται, ωστόσο, Αττική και Θεσσαλονίκη. Έτσι, ορισμένοι θα πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι πιο νωρίς από ό,τι κάποιοι άλλοι.


Πιο αναλυτικά:

Στις περιοχές επιπέδου πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι 19:00 έως 05:00 και τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές. Ωστόσο, εκτός του συγκεκριμένου μέτρου είναι οι μητροπολιτικές περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου που τις καθημερινές το ωράριο απαγόρευσης είναι από 21:00 έως 05:00 και τα Σαββατοκύριακα 19:00 έως 05:00.

Έτσι, καθώς δεν υπάρχει κάποια διευκρίνιση για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις μέρες που πέφτουν αργίες, την Καθαρά Δευτέρα ισχύουν τα παραπάνω και οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν κατά τις ώρες που ισχύουν για οποιαδήποτε άλλη Δευτέρα στην περιοχή τους.

Μέχρι τι ώρα κυκλοφορούμε την Καθαρά Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα
Οι παρακάτω περιοχές είναι στο «βαθύ κόκκινο» και η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 15 Μαρτίου θα ξεκινήσει στις 19:00:

Θεσπρωτία
Λάρισα
Άρτα
Φθιώτιδα
Αιτωλοακαρνανία
Λευκάδα
Φωκίδα
Βοιωτία
Εύβοια
Αχαΐα
Κορινθία
Αρκαδία
Αργολίδα
Χίος
Σάμος
Ρόδος
Ηράκλειο Κρήτης

Οι παρακάτω περιφέρειες έχουν εξαιρεθεί από το μέτρο επομένως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινήσει στις 21:00:

Αττική
Θεσσαλονίκη

Στις περιοχές επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι από τις 21:00-05:00 όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Ωστόσο, έχει ήδη κρούσει «καμπανάκι» για την επιδημιολογική εικόνα και άλλων περιοχών που δεν είναι ακόμα στο «βαθύ κόκκινο». Αυτές είναι: Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς, Ζάκυνθο, Χανιά και Ρέθυμνο. Έτσι, αν έχει αυξηθεί ο κίνδυνος, τότε την Παρασκευή θα μπουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινήσει στις 19:00 την Καθαρά Δευτέρα.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.