Τελευταία Νέα:

Π.Ε Πέλλας : Καθαρισμός ρεμάτων


Μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές (11 και 12 Ιανουαρίου 2021) που έπληξαν περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, πολλά ρέματα γέμισαν με φερτά υλικά και λάσπη, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο πρόκλησης πλημμυρών σε επόμενη βροχόπτωση. Ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και τον καθαρισμό των ρεμάτων.
Οι εργασίες εκτελούνται με γοργούς ρυθμούς και, μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμοί στις περιοχές Αγίου Αθανασίου, Άρνισσας, Ριζού, Μανδάλου, Λεπτοκαρυάς, Προφήτη Ηλία, Μελισσίου και άλλων περιοχών.
Αξιοποιήσαμε τις προηγούμενες μέρες που είχε καλοκαιρία για να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων. 

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, έχω την αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το έργο των καθαρισμών, τουλάχιστον των πιο σημαντικών και επικίνδυνων ρεμάτων για πλημμυρικά φαινόμενα σε οικισμούς, ανθρωπογενείς δραστηριότητες και το οδικό δίκτυο. Παράλληλα, συνεχίζονται και τα σημαντικά έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας που αποτελούν σημαντική προτεραιότητά μας στο τεχνικό πρόγραμμα που υλοποιούμε.





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.