Τελευταία Νέα:

 «Με τροπολογία ρυθμίζεται το ζήτημα των εργατών γης».

Επεκτείνεται το καθεστώς της μετάκλησης των εργατών γης μέχρι τις 30.09.2021, με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με σημαντικές αλλαγές όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο της ψήφισης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, ρυθμίζεται το ζήτημα των εργατών γης. Στα πρότυπα της ρύθμισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (9ΦΕΚ Α' 90/01-05-2020)και συγκεκριμένα του άρθρου 42, καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο μετάκλησης, η οποία πλέον θα γίνεται ψηφιακά. Ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την καλλιέργεια του σπαραγγιού.

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης τόνισε:

«Τον τελευταίο χρόνο βρισκόμαστε κάτω υπό πρωτοφανείς συνθήκες που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση. Με βασική προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας καλούμαστε να βρούμε λύση σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν και απασχολούν τους πολίτες.

Ήδη από τον Ιανουάριο είχα ζητήσει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τη ρύθμιση του ζητήματος των εργατών γης στα πρότυπα της περσινής διαδικασίας ενώ όλο το περασμένο διάστημα βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τα στελέχη των εμπλεκόμενων Υπουργείων ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε λύση σε ένα ζήτημα που απασχολεί τους παραγωγούς μας, χωρίς όμως, και το τονίζω αυτό, καμία έκπτωση στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Άλλωστε όπως προκύπτει και από το κείμενο της τροπολογίας προβλέπονται έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία, ιδίως αναφορικά για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του COVID-19. Συνεπώς σήμερα ολοκληρώνεται αυτή η προσπάθεια που πιστεύω ικανοποιεί τους παραγωγούς μας».-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.