Τελευταία Νέα:

Δ. Μπίνος : " Η ζημιά είναι μεγάλη που προκάλεσε ο παγετός και χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από την πολιτεία"


Όλες αυτές τις μέρες, είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε αγροκτήματα του Δήμου Αλμωπίας και να δω από κοντά τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε ο παγετός. Οι καλλιέργειες στο σύνολό τους έχουν επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν.
🌱 Αυτή την ώρα, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από την πολιτεία. Απαιτείται η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, το οποίο επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την τοπική μας οικονομία. Οι αγρότες μας, μας χρειάζονται δίπλα τους, αρωγούς και συμπαραστάτες, με ουσιαστικό τρόπο και άμεσες λύσεις.
🌱 Η αποτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ είναι μια διαδικασία που πρέπει να επισπευθεί. Παράλληλα, είναι σημαντικό να εξεταστούν οι τρόποι εκείνοι που θα επιτρέψουν την καταβολή προκαταβολής έως ότου να δοθούν εξολοκλήρου οι αποζημιώσεις που θα προκύψουν από τις εκτιμήσεις.
🌱 Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον αγροτικό κόσμο, οφείλουμε όλοι οι θεσμικοί φορείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να καταστήσουμε σαφές τα πραγματικά προβλήματα και να διεκδικήσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.