Τελευταία Νέα:

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στην Ενόργανη: Τα παιδιά έτρωγαν οδοντόκρεμες από την πείνα - Προπονούνταν με σπασμένα πόδια



Μιλώντας στο Open, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Ενόργανη, Δήμητρα Καστρίτση, αποκάλυψε το μέγεθος και την βαναυσότητα της κακοποίησης που δέχονταν ανήλικα παιδιά από τις προπονήτριές τους.
Όπως περιγράφει, η βία ήταν λεκτική αλλά και σωματική, με ξυλοδαρμούς - σε παιδιά ακόμη και 5 ετών - ενώ τους απαγόρευαν να φάνε για να μην αυξηθεί το βάρος τους.


«Έτρωγαν οδοντόκρεμες, έπαιρναν διουρητικά», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως πολλά ανήλικα ήταν σοβαρά υποσιτισμένα.

Προπονήσεις με σπασμένα χέρια και πόδια

Η κυρία Καστρίτση αναφέρθηκε ακόμη στις σκληρές συνθήκες προπόνησης των ανήλικων αθλητών, που υποχρεώνονταν να ασκούνται κανονικά παρότι είχαν τραυματισμούς, αλλά και σπασμένα χέρια και πόδια.

Σημείωσε, παράλληλα, πως πέρα από τη σωματική βία, υπήρχαν και περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Υποχείρια και οι γονείς - «Μας εκβίαζαν»

Η ίδια η Δήμητρα Καστρίτση είχε υποστεί ξυλοδαρμό - και μάλιστα όχι μόνο μία φορά - και συγκεκριμένα σε ηλικία 12 ετών.

Όπως ανέφερε, το γεγονός εξομολογήθηκε στους γονείς της, οι οποίοι απευθύνθηκαν άμεσα στην προπονήτρια, αλλά και στη διοίκηση.

Ωστόσο, το μόνο που δέχτηκαν ως απάντηση ήταν εκβιασμοί και απειλές πως θα αποχαρακτηριστεί η αθλήτρια και θα διωχθεί από την ομοσπονδία.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.