Τελευταία Νέα:

To μεγαλύτερο ενυδρείο ολόκληρης της Μεσογείου βρίσκεται στην Ελλάδα




Στα 60 – διαφόρων μεγεθών – ενυδρεία του, με συνολικό όγκο 1.700.000 λίτρων θαλασσινού νερού, φιλοξενεί 2000 θαλάσσιους οργανισμούς από 200 διαφορετικά είδη της μεσογειακής θάλασσας, αναπαριστώντας με την κατάλληλη σκηνογραφία τους κρητικούς και μεσογειακούς θαλάσσιους βυθούς.

Που είναι όμως αυτό το τεράστιο ενυδρείο; 

Κι όμως είναι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε ένα πολύ γνωστό νησί. Είναι επάξια το πιο γνωστό ενυδρείο της Μεσογείου μιας και φιλοξενεί είδη που δεν τα βρίσκει κανείς παντού



Αν βρεθείς στο Ηράκλειο της Κρήτης, μην παραλείψεις να επισκεφτείς το μεγαλύτερο ενυδρείο της Μεσογείου, το CRETΑquarium.

Βρίσκεται στην περιοχή των Γουρνών – μόλις 15χλμ. μακριά από το κέντρο της πόλης – και είναι άκρως εντυπωσιακό.

Ο Θαλασσόκοσμος, όπως είναι το όνομά του, αποτελεί έμπνευση των υπαλλήλων του πρώην Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης και σήμερα λειτουργεί με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)

Τις πύλες του στο κοινό άνοιξε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2005.









ratpack.gr















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.