Τελευταία Νέα:

Οι ειδικοί εξηγούν: Γιατί είπαμε «όχι» στη μουσική στην εστίαση


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το άνοιγμα της εστίασης χωρίς μουσική αφού πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν παράλογο το μέτρο. Ωστόσο οι ειδικοί που έκαναν τη σχετική εισήγηση εξηγούν γιατί δεν θα ακούγεται μουσική στα καταστήματα εστίασης.
«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια ή επιβάλλει στους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι προσαρμόζουμε τη φωνή μας», είπε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Open και πρόσθεσε: «Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλετε την επιπλέον προσπάθεια που καταβάλλετε όταν χρειάζεται να μιλήσετε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδια σας και μαζί με αυτά και τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

«Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι ασφαλής. Φοβόμαστε ότι υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια εύθραυστη πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας», κατέληξε.


Παρά τα επιχειρήματα των ειδικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε το μέτρο αυταρχικό και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία.



«Μέχρι τώρα μιλούσαμε για αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές αποφάσεις που δεν εντάσσονται σε κάποιο σοβαρό σχέδιο. Με την απαγόρευση της μουσικής στην #εστίαση περνάμε σε άλλο επίπεδο: εκεί που ο αυταρχισμός συναντά τον παραλογισμό. Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία».

Σάλος στο Twitter  για το «όχι» στη μουσική 

Τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών του τουίτερ προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει την εστίαση χωρίς να επιτρέπεται η μουσική. Τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά με χιλιάδες χρήστες να σχολιάζουν το μέτρο κάνοντας λόγο για παράλογη και ακατανόητη απόφαση ενώ κάποιοι άλλοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει αυταρχικές πρακτικές με πρόσχημα την πανδημία.

Επιχειρώντας να κάμψουν τις αντιδράσεις οι λοιμωξιολόγοι εξήγησαν σήμερα για ποιο λόγο εισηγήθηκαν το μέτρο λέγοντας ότι η απόφαση δεν έχει να κάνει με τον ήχο αλλά με το γεγονός ότι αλλάζει ο τόνος της φωνής. Ωστόσο τα σχόλια στο twitter δεν έχουν τελειωμό. 













Ανοικτά από Δευτέρα όλα τα καταστήματα με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος

Χωρίς αποκλεισμούς θα γίνει τελικά η επανεκκίνηση της εστίασης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα δημοσιευτεί σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα προβλέπει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του συνόλου των καταστημάτων που διαθέτουν άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος αρκεί να διαθέτουν εξωτερικούς χώρους.

Έτσι, στην ΚΥΑ θα περιλαμβάνονται όλοι οι βασικοί ΚΑΔ και όχι εξειδικευμένοι, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά την περασμένη Παρασκευή αφήνοντας εκτός κατηγορίες καταστημάτων όπως τα καφέ – μπαρ. Επομένως, το σύνολο των καταστημάτων του κλάδου μπορούν να επαναλειτουργήσουν απ’ τη Δευτέρα του Πάσχα με μόνη προϋπόθεση τη χρησιμοποίηση εξωτερικών χώρων.

Μοναδικές εξαιρέσεις στη γενική ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποτελέσουν τα νυχτερινά κέντρα και τα κλαμπς, στα οποία το λουκέτο θα παραμείνει. 


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.