Τελευταία Νέα:

Κοινωφελής Εργασία: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την παράταση


Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη δίμηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (4/2020) για τους 36.500 εργαζόμενους,
ότι δηλαδή οι διαδικασίες θα «έτρεχαν» στο Υπουργείο Εργασίας σε συνέχεια των διαμαρτυριών των εργαζομένων -κυρίως- για το γεγονός ότι παρότι είχαν περάσει παραπάνω από τρεις εβδομάδες από την επίσημη ανακοίνωση του Κ.Χατζηδάκη, τίποτα δεν είχε γίνει…

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ορισμένοι δήμοι να έχουν προχωρήσει σε απολύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση του υπουργού είχε ανακοινωθεί ανήμερα Πρωταπριλιάς κατά τη συνάντηση του υπουργού με την ΚΕΔΕ.

Η απόφαση αναφέρει:

Στο τέλος της παρ. 3 του άρθρου 2 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Μετά το πέρας της ως άνω οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον δύο (2) μήνες, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα, σε Δήμους, Περιφέρειες και λοιπά Ν.Π.Δ.Δ.».

Στην περίπτωση ωφελούμενων, των οποίων η σύμβασή τους έχει λήξει πριν την δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι τελευταίοι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη του άρθρου 1 της παρούσας, για όλο το χρονικό διάστημα της δίμηνης επέκτασης του προγράμματος. 
Η παρούσα έχει ισχύ από την δημοσίευσή της. 



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.