Τελευταία Νέα:

Δείτε αν σας έχουν κλέψει τα δεδομένα από το Facebook με αυτόν τον απλό τρόπο


O Άλον Γκαλ, επικεφαλής τεχνολογίας της ισραηλινής εταιρείας πληροφοριών κυβερνοεγκλήματος Hudson Rock, έκανε γνωστό ότι βρίσκονται στα χέρια χάκερ προσωπικά δεδομένα 533 εκατ. χρηστών του Facebook και η ιστοσελίδα Business Insider επιβεβαίωσε την καταγγελία, αναφέροντας μάλιστα ότι τα στοιχεία αυτά έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο και κυκλοφορούν «ελεύθερα» για όποιον επιθυμεί να τα αποκτήσει.
«Η διαρροή αφορά προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 533 εκατ. χρήστες του Facebook από 106 χώρες»

«Η διαρροή αφορά προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 533 εκατ. χρήστες του Facebook από 106 χώρες. Περιλαμβάνονται σε αυτά αριθμοί τηλεφώνων, κωδικοί πρόσβασης στο Facebook, ονοματεπώνυμα, τοποθεσίες, ημερομηνίες γέννησης, βιογραφικά στοιχεία και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.

To Facebook από την πλευρά του υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια διαρροή που είχε συμβεί το 2019 και το κενό που εντοπίστηκε διορθώθηκε αμέσως. Βέβαια τα δεδομένα που είχαν υποκλαπεί δεν ήταν δυνατόν να ανακτηθούν ούτε να εμποδιστεί η διαρροή τους στο Διαδίκτυο, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα.

Η Hudson Rock σημειώνει ότι δημιουργεί εντύπωση το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη βάση δεδομένων δεν χρησιμοποιείται από τους χάκερ που την έχουν στη διάθεσή τους για να την πουλήσουν σε κάποιον ενδιαφερόμενο, αλλά την άφησαν να διαρρεύσει ελεύθερα στον κυβερνοχώρο.

H ιστοσελίδα Ηackread δημοσιεύει τον κατάλογο των χωρών οι χρήστες των οποίων έχουν πέσει θύματα της διαρροής. Περιλαμβάνονται στοιχεία 617.722 χρηστών από την Ελλάδα και 152.321 από την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα περίπου 625.000 εξ Ελλάδος θύματα της παγκόσμιας διαρροής, συγκαταλέγονται γνωστές προσωπικότητες (τραγουδίστριες, αθλήτριες, τηλεπερσόνες κ.λπ). Και, το πιθανότερο, είναι ότι οι ίδιοι δεν έχουν πληροφορηθεί ακόμη ότι το κινητό τους τηλέφωνο βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε αναζητήσει το αρχείο με τα διαρρεύσαντα δεδομένα. Ακόμη και εάν αυτός ο αριθμός θεωρούνταν απόρρητος.


Για να δείτε αν έχουν κλέψει και τα δικά σας δεδομένα πατήστε ΕΔΩ για να μάθετε.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.