Τελευταία Νέα:

Εμβόλιο Johnson & Johnson: FDA και CDC ζητούν την διακοπή των εμβολιασμών στις ΗΠΑ


Την διακοπή της χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ συστήνουν το CDC και ο FDA στις ΗΠΑ μετά την αναφορά έξι περιστατικών θρομβώσεων.
Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν οι εμβολιασμοί παγκοσμίως καθώς το Κέντρο Πρόληψης Λοιμώξεων αλλά και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ζητούν την παύση των εμβολιασμών προκειμένου να γίνουν νέες μελέτες όσον αφορά στο αν και αυτό το εμβόλιο όπως και αυτό της AstraZeneca σχετίζονται με τα περιστατικά εμφάνισης θρομβώσεων.

Πάνω από 6,8 εκατομμύρια δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ.

Την είδηση μετέδωσαν οι New York Times και σύμφωνα με αυτήν οι Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες Υγείας θα ζητήσουν την άμεση παύση των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Από τα έξι περιστατικά θρομβώσεων που παρουσιάστηκαν σε διάστημα δυο εβδομάδων ένας από τους εμβολιασμένους πέθανε. Όλα αφορούσαν γυναίκες από 18 έως 48 ετών και τα συμπτώματα εμφανίστηκαν από 6 έως 13 ημέρες μετά τον εμβολιασμό σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν η Dr. Anne Schuchat και ο Dr. Peter Marks, αξιωματούχοι του CDC και του FDA, αντίστοιχα.

Την περασμένη εβδομάδα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Κολοράντο έκλεισε για λίγο μετά την εμφάνιση παρενεργειών σε 11 πολίτες που είχαν εμβολιαστεί. Τα συμπτώματα που είχαν εμφανίσει ήταν ναυτία και ζαλάδα μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.