Τελευταία Νέα:

Σήμερα μαγειρεύουμε: Πανεύκολη πίτσα καλτσόνε με γέμιση τόνου


Υλικά
1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα (λεπτή κατά προτίμηση)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
3 ντομάτεςλιαστές
1 ντομάτα μικρή, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας πάστα ελιάς
4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κάππαρη ψιλοκομμένη
λίγο ελαιόλαδο 

Διαδικασία

Μουλιάζουμε για 5 λεπτά τις λιαστές ντομάτες και στο μεταξύ καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τακρεμμυδάκια. Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο να σοταριστούν.

Στο μεταξύ στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ρίχνουμε και αυτές μαζί με τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν ελαφρά. Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας, σβήνουμε τη φωτιά και τον ανακατεύουμε στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμυδάκια να ενωθούν τα υλικά. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα, την πάστα ελιάς, την κάππαρη και τον μαϊντανό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και ανοίγουμε τη συσκευασία της ζύμης για πίτσα. Τη στρώνουμε στο ταψί και την ισιώνουμε με τα δάχτυλά σας. Απλώνουμε στη μισή επιφάνειά της τη γέμιση του τόνου, αφήνοντας τριγύρω ένα κενό περιθώριο πλάτους ενός δαχτύλου. Το βρέχουμε με λίγο νερό και φέρνουμε το άδειο μέρος της ζύμης πάνω από τη γέμιση να τη σκεπάσει.

Παίρνουμε τη ζύμη από γύρω γύρω και την κάνουμε ένα ρολό αρχικά και μετά τη ζουλάτε με τα δάχτυλά σας να κλείσει καλά. Αλείφουμε την επιφάνεια του καλτσόνε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Μετά τα 5 πρώτα λεπτά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε σε 4 κομμάτια και σερβίρουμε.




-------------------------

To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.