Τελευταία Νέα:

Pornhub: Γιατί 34 γυναίκες κάνουν αγωγή στην εταιρία


Συνεχίζονται οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για την Pornhub, με δεκάδες γυναίκες να κάνουν αγωγή στην εταιρία ότι δημοσίευσε βίντεο χωρίς οι ίδιες να το γνωρίζουν. Δεκατέσσερις καταγγέλλουν ότι στα βίντεο είναι ανήλικες,
Τριαντατέσσερις γυναίκες κατέθεσαν αγωγή στην Καλιφόρνια, κατηγορώντας την εταιρεία ότι είναι μία «κλασική εγκληματική επιχείρηση».

Σύμφωνα με την καταγγελία, η MindGeek, η εταιρεία πίσω από το Pornhub δημιούργησε μια «αγορά» για «παιδική πορνογραφία, βιασμούς και κάθε άλλη μορφή μη συναινετικού περιεχομένου».
«Πρόκειται για βιασμό, όχι πορνογραφία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή.
Πρόκειται για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών. Πρόκειται για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση ανδρών και γυναικών. Και πρόκειται για καθέναν από αυτούς τους κατηγορούμενους που επιλέγουν εν γνώσει και σκόπιμα να κεφαλαιοποιήσουν και να επωφεληθούν από τη φρικτή εκμετάλλευση και κακοποίηση δεκάδων χιλιάδων άλλων ανθρώπων, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν περισσότερα από τα τεράστια χρηματικά ποσά που θα είχαν άλλως ούτως ή άλλως.

Από τις 34 γυναίκες, αναφέρει το δίκτυο CBS, οι 14 υποστηρίζουν ότι ήταν ανήλικες όταν τα βίντεο αναρτήθηκαν παρά τη θέλησή του στο Pornhub -έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Διαδικτύου. Ακόμα 14 δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα ατόμων που κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση.

Μία από τις ενάγουσες, γνωστή με το ψευδώνυμο Ισαμπέλα, δηλώνει πως ήταν 17 ετών όταν ο φίλος της την έπεισε να γυρίσει ένα γυμνό βίντεο. Όταν πια η Ισαμπέλα φοιτούσε στο πανεπιστήμιο, έμαθε από φίλους της ότι το βίντεο είχε ανέβει στο Pornhub χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή της.

Μια άλλη περίπτωση είναι η Όμπρεϊ, η οποία δηλώνει πως ο πρώην σύζυγός της τράβηξε κρυφά ένα βίντεο όταν έκαναν σεξ και μετά το ανέβασε στο Pornhub. Ο άνδρας κατηγορείται τώρα για βιασμό και μη συναινετική διάδοση εικόνων με προσωπικές στιγμές.

Το Pornhub υποστηρίζει ότι εξυπηρετεί 130 εκατομμύρια χρήστες την ημέρα, περισσότερους από το Netflix ή η Amazon. Η Mindgeek έχει στην ιδιοκτησία της κι άλλους πορνογραφικούς ιστότοπους όπως οι RedTube, YouPorn και Xtube.

Η αγωγή έρχεται να προστεθεί στην αποκάλυψη των New York Times τον περασμένο Δεκέμβριο ότι το Pornhub φιλοξενεί βίντεο σεξουαλικών επιθέσεων και παιδικής πορνογραφίας. Η θύελλα που ξέσπασε ανάγκασε την Mindgeek να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Pornhub και να αφαιρέσει εκατομμύρια βίντεο που είχαν αναρτηθεί από μη πιστοποιημένου χρήστες –συνολικά το 80% του περιεχομένου του.

Από την πλευρά της, η Mindgeek αρνείται τις κατηγορίες.
Απαγορεύσαμε το ανέβασμα βίντεο από μη πιστοποιημένους χρήστες, καταργήσαμε το κατέβασμα βίντεο, επεκτείναμε τις διαδικασίες ελέγχου και συνεργαστήκαμε με δεκάδες μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, μέτρα που ξεπερνούν όσα έχει κάνει οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πλατφόρμα στο Διαδίκτυο 
διαβεβαίωσε η Mindgeek σε ανακοίνωσή της προς το CBS.

Πράγματι, το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Αγνούμενων και Κακοποιημένων Παιδιών, αρμόδιο για υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, επιβεβαίωσε στο αμερικανικό δίκτυο ότι η Mindgeek αναφέρει ύποπτα περιστατικά από τον Απρίλιο του 2020 και μέχρι τα τέλη του 2020 είχε αναφέρει πάνω από 13.000 περιπτώσεις βίντεο που εμφάνιζαν ανηλίκους.

Όμως το Pornhub δεν ζητά από τους χρήστες να δηλώσουν την ηλικία τους, ούτε ρωτά τους εικονιζόμενους στα βίντεο αν είχαν συναινέσει στη βιντεοσκόπησή τους και την ανάρτηση του υλικού στο Διαδίκτυο.

Όπως υποστήριξε ο Μάικλ Μπόουι, δικηγόρος που εκπροσωπεί τις ενάγουσες, η βιομηχανία πορνογραφικών ταινιών εφαρμόζει ως πάγια πρακτική την επιβεβαίωση της ηλικίας των πρωταγωνιστών και την παραχώρηση ρητής συγκατάθεσης. Η αγορά του Διαδικτύου, όμως, τείνει να αγνοεί αυτές τις απαιτήσεις.

in.gr

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.