Τελευταία Νέα:

Ζάεφ: Λάθος το tweet για εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της «Μακεδονίας»



Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ αναγνώρισε ότι ενήργησε λανθασμένα στην προχτεσινή του ανάρτηση στο twitter , στην οποία έκανε λόγο για «μακεδονική εθνική ποδοσφαίρου».

Μερικές φορές γίνονται και λάθη

«Πάντα στέλνω μηνύματα φιλίας, διότι πιστεύω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που επιτύχαμε με τον αγαπητό μου φίλο Αλέξη Τσίπρα έφερε οφέλη και στις δύο πλευρές. Είμαι ο πρώτος που σέβεται και εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όμως, μερικές φορές γίνονται και λάθη. Είμαι 46 ετών και  είναι φυσιολογικό, κάτι που επαναλαμβάνεις τόσα χρόνια να σου…ξεφύγει και στο γράψιμο» δήλωσε σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με την επίμαχη ανάρτησή του και τις αντιδράσεις στην Αθήνα.

Ο Ζόραν Ζάεφ προχώρησε σε αυτή τη δήλωση στο περιθώριο του 1ου Οικονομικού Φόρουμ των Σκοπίων, το οποίο διοργανώνεται από το Φόρουμ των Δελφών.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε επίσης ότι «είναι αλήθεια ότι υπάρχουν Μακεδόνες παίκτες, Αλβανοί παίκτες, Βόσνιοι κλπ. Υπάρχουν Μακεδόνες, υπάρχει και η εκπροσώπησή τους από την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Και αυτό επετεύχθη μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Δεν είναι λόγος να καθυστερήσει η κύρωση των συμφωνιών στην ελληνική βουλή

«Αυτός δεν είναι λόγος να καθυστερήσουν οι Συμφωνίες και τα Μνημόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο» πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ και συμπλήρωσε: «Περιμέναμε δύο χρόνια για την κατάθεσή τους, μπορούμε να περιμένουμε τρεις μήνες ακόμα. Οι λαοί μας, όμως – Μακεδόνες και Έλληνες – περιμένουν να προχωρήσει η Συμφωνία».

Σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ, η Συμφωνία των Πρεσπών «αποτελεί μέτρο οικονομικής συνεργασίας, μέτρο κάλυψης του εναέριου χώρου μας από την ελληνική αεροπορία -σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ-, αλλά και προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εισόδου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Υπενθυμίζεται ότι στην προχτεσινή του ανάρτηση για το Euro 2020, ο Ζόραν Ζάεφ έγραψε: «Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», αναφερόμενος στη χώρα του ως «Μακεδονία», χωρίς το «Βόρεια».


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.