Τελευταία Νέα:

Οριστικό: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στη Super League 2 με Β΄ ομάδες



Εγκρίθηκε από την ΕΠΟ η συμμετοχή των Β’ ομάδων των “Big-4” στην Super League 2. Δεν θα παίζουν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ του πρωταθλήματος.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε -μέσω του Δ.Σ. της Παρασκευής (09.07.2021)- τη συμμετοχή των Β’ ομάδων των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στη Super League 2.

Επίσης, αποφασίστηκε οι συγκεκριμένες ομάδες (δεν θα ισχύει για τις υπόλοιπές ομάδες της κατηγορίας) να έχουν υποχρεωτικά 5 Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα.

Ταυτόχρονα, οι ομάδες Β’ δεν θα παίζουν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, θα έχουν δικαίωμα ψήφου στα συμβούλια της Super League 2 μόνο για αγωνιστικά θέματα, ενώ θα παίρνουν κανονικά μερίδιο από τα έσοδα της λίγκας.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).


Οι αποφάσεις της ΕΠΟ:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις.

Συζητήθηκαν και θα εισαχθούν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. (19 Ιουλίου), παρατηρήσεις-παρεμβάσεις επί του προτεινόμενου από την FIFA και την UEFA σχεδίου του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Εγκρίθηκαν ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο Κανονισμός Αδειοδότησης, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων, ο Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου και ο Κανονισμός Ομάδων Β αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).

Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας Γυναικών, καθώς και του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Άμμο.

Εγκρίθηκε η διεξαγωγή εκτός έδρας φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την Δανία (3/9) και η διεξαγωγή σε γήπεδα της Αθήνας των αγώνων της Εθνικής Γυναικών με την Γαλλία (17/9) και το Καζακστάν (21/9).


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.