Τελευταία Νέα:

Voucher 150 ευρώ: Πώς θα λάβουν την ενίσχυση οι νέοι 18-25 ετών - Διαβάστε την προκήρυξη



Το voucher των 150 ευρώ αποτελεί κίνητρο προς τους νέους 18 ως 25 ετών ώστε να πάρουν μέρος στον εμβολιασμό.
Το voucher αξίας 150 ευρώ το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν δυνητικά 940.000 νέοι, που ανήκουν στην παραπάνω ηλικιακή ομάδα,  είναι  μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται σε smartphones, είτε σε λειτουργικό iOS, είτε σε Android, και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε POS  για ανέπαφες συναλλαγές, αλλά και σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Οι νέοι 18 ως 25 ετών, που θα έχουν (ή έχουν ήδη) πραγματοποιήσει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολιασμού μπορούν να εξαργυρώσουν αποκλειστικά σε υπηρεσίες και προϊόντα που ενισχύουν την κινητικότητα, όπως ταξίδια, μουσικές παραστάσεις, θέατρο, κινηματογράφος, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Διαβάστε αναλυτικά, πατώντας ΕΔΩ

Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές - Τι πρέπει να ξέρετε

Ειδικότερα, η πρόσκληση της ΚτΠ(Κοινωνίας της Πληροφορίας) απευθύνεται σε αδειοδοτημένους παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών. Σημειώνεται δε, ότι ο πάροχος δεν θα συνάπτει πελατειακή σχέση με έκαστο δικαιούχο, αλλά θα εκδίδει και διανέμει, αποκλειστικά με ψηφιακά μέσα, την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα. Το ανωτέρω ποσό των 150 ευρώ δεν θα μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο λογαριασμό ή να γίνει ανάληψη αυτού, και επίσης δεν θα μπορεί στην κάρτα να πιστωθεί άλλο χρηματικό ποσό. Με την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας, στις 31/12/2021, το σύνολο των διανεμηθεισών καρτών θα καταργηθούν και ο πάροχος θα επιστρέψει στον φορέα του έργου τυχόν αδιάθετα ποσά.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα θα διανέμεται εντός μίας εργάσιμης ημέρας από την παραλαβή του αρχείου με τους επιβεβαιωμένους δικαιούχους, όπως θα αποστέλλονται από τον φορέα υλοποίησης, δηλαδή την ΚτΠ, και θα διαθέτει εφαρμογή Web, καθώς και εφαρμογές για συσκευές iOS και Android στην ελληνική γλώσσα για την ενεργοποίηση και διαχείριση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Σημειώνεται ότι μέσω εφαρμογής, που θα βρίσκεται στο περιβάλλον του gov.gr, η ΚτΠ θα λαμβάνει μέσω δικού της microsite τις αιτήσεις των υποψήφιων δικαιούχων και κατόπιν ελέγχου και επιβεβαίωσης της α’ φάσης του εμβολιασμού τους, θα αποστέλλει ημερησίως ηλεκτρονικά στον πάροχο, τον σχετικό κατάλογο, ο οποίος και θα περιλαμβάνει μόνο τα ελάχιστα στοιχεία επικοινωνίας του δικαιούχου, δηλαδή ονοματεπώνυμο, email, κινητό τηλέφωνο. Με την ενεργοποίηση της κάρτας από τον πάροχο, ο δικαιούχος θα ειδοποιείται μέσω sms ή email. Ειδοποίηση θα λαμβάνει ο νέος δικαιούχος και κάθε φορά που θα εκτελείται μια επιτυχής συναλλαγή με την άυλη προπληρωμένη κάρτα.

Η διάρκεια της σχετικής σύμβασης δωρεάς, που θα υπογραφεί, ξεκινά από την ημέρα υπογραφής και λήγει στις 31.12.2021 ή σε κάθε περίπτωση με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και της επιστροφής τυχόν αδιάθετων ποσών.

Με δεδομένη την ανάγκη για άμεση ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας, ο αποδεκτός χρόνος της υλοποίησης και των δοκιμών του Παρόχου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 10 εργάσιμες μέρες με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Ιουλίου 2021.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.