Τελευταία Νέα:

Δ. Σταμενίτης: «Σταθερά δίπλα στους αγρότες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»

Αναφορικά με την καταβολή των προκαταβολών στους πληγέντες παραγωγούς από τους ανοιξιάτικους παγετούς τοποθετήθηκε με δήλωση του ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον αγροτικό κόσμο μεταφέροντας τα αιτήματα τους αλλά και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης των μεγάλων αρνητικών συνεπειών.

Ακολουθεί δήλωση του Βουλευτή Πέλλας κ. Σταμενίτη:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΑ τηρώντας τη δέσμευση τους προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας προχωρούν σήμερα στην καταβολή των προκαταβολών (ύψους 36,5 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 20.210.654,23 αφορούν το Νομό Πέλλας) για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς.

Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση στέκεται με τόσο έμπρακτο τρόπο δίπλα στους παραγωγούς μας, δίνοντας ουσιαστική στήριξη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Όπως ανέφερα και σε δήλωση μου το προηγούμενο διάστημα και όπως είναι γνωστό, η καταβολή των προκαταβολών έγινε βάσει του εκτιμητικού έργου των γεωπόνων του ΕΛΓΑ στη συνολική έκταση της ζημιάς ανά Περιφερειακή Ενότητα και εν συνεχεία με την κατηγοριοποίηση των Τοπικών Κοινοτήτων ανάλογα με το ποσοστό ζημιάς που εμφανίζει η καθεμία. Αυτό είναι και το κριτήριο από το οποίο προέκυψε και το ύψος της προκαταβολής.

Συνεπώς, οι φωνές αμφισβήτησης, που εσκεμμένα προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις αλλά και να προκαλέσουν ανησυχία στις τάξεις των παραγωγών μας, διαψεύδονται κατηγορηματικά στην πράξη. Αποδεικνύεται ότι ο σχεδιασμός υλοποιείται εντός των χρονικών ορίων που είχαν τεθεί, δεδομένων πάντοτε και των γραφειοκρατικών ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν αλλά και παρά των δυσκολιών που δημιούργησαν οι πρωτοφανείς πυρκαγιές.  

Επόμενος στόχος, η έγκαιρη ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου (εξατομίκευση των πορισμάτων) ώστε μέχρι το τέλος του 2021 να πραγματοποιηθεί και η συνολική καταβολή των αποζημιώσεων.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που συντελείται όλο αυτό το διάστημα, τόσο από το ΥΠΑΑΤ, τον Υπουργό κ. Λιβανό, όσο και από τον ΕΛΓΑ, τον Πρόεδρο κ. Λυκουρέντζο,  τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το προσωπικό ώστε να έρθει εις πέρας το μεγάλο έργο της καταγραφής των ζημιών, της κατηγοριοποίησης αλλά και εν συνεχεία της εξατομίκευσης και να επιτευχθούν οι στόχοι όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα.

Θέλω να τονίσω ότι η προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για στήριξη της γεωργίας και γενικότερα του πρωτογενούς τομέα αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ,  η οποία βήμα διορθώνει τις παθογένειες των προηγούμενων ετών αλλά και αντιδρά άμεσα στα έκτακτα φαινόμενα.

Η προσπάθεια για ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας, αλλά και στην Πέλλα, η οποία κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό της εθνικής μας παραγωγής, είναι διαρκής καθώς οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές. Μέσα από τη συνεργασία, το διάλογο και την υιοθέτηση των κατάλληλων πολιτικών, είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να καταστήσουμε τη γεωργία και τη κτηνοτροφία, κινητήριους μοχλούς της ανάπτυξης της οικονομίας και της ανασυγκρότησης της πατρίδας μας».

 

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.