Τελευταία Νέα:

Βασιλακόπουλος για Κούβελα: Έχασε θέση και θέλει να κάνει κακό στην κυβέρνηση – Ακολούθησε μια στάση μη επιστημονική


Καταπέλτης κατά του καθηγητή Φαρμακολογίας Κούβελα, ήταν ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη.


«Το να μην καταλαμβάνουν θέσεις άνθρωποι που έχουν μια σημασία για την κοινωνία κατάλληλοι άνθρωποι είναι ένα πρόβλημα των θεσμών. Δυστυχώς οι θεσμοί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πάντα ότι οι κατάλληλοι άνθρωποι θα βρίσκονται στην κατάλληλη θέση.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος στον οποίο αναφέρεστε είχε μια μεγάλη – να σας το πω έτσι – απώλεια προσωπικών συμφερόντων, από αυτή την κυβέρνηση, διότι έχασε μια θέση την οποία είχε από την προηγούμενη κυβέρνηση τη θέση της διαπραγμάτευσης των τιμών των φαρμάκων. Από τότε ακολούθησε μια στάση – πώς να σας το πω – όχι επιστημονική. Στάση η οποία το μόνο που είχε σαν γνώμονα ήταν πως θα κάνει κακό σε αυτή την κυβέρνηση που του στέρησε τη θέση.

Το γιατί ήθελε να έχει αυτή τη θέση, το γνωρίζω αλλά δεν θα ήθελα να το πω. Πραγματικά ντρέπομαι για τέτοια πράγματα», ανέφερε.

«Ο κ. Κούβελας ανεξαρτήτως των κινήτρων που έχει ανήκει στην μικρή μειοψηφία των επιστημόνων, οι οποίοι είναι αρνητές ή επικριτές των εμβολίων. Το αστειότερο της υπόθεσης είναι ότι κατά δήλωση σε τηλεπαράθυρο μαζί μου, ο ίδιος έχει πει ότι έχει εμβολιαστεί. Άρα δεν γνωρίζω αν αυτός κάνει έμφραγμα τώρα θα το δηλώσει ως παρενέργεια του εμβολίου, το οποίο του το απεύχομαι.

Πάντα στον οποιοδήποτε χώρο θα υπάρχουν κακά παραδείγματα. Δεν μπορεί το κακό παράδειγμα που είναι βασικώς η εξαίρεση να σηματοδοτεί το λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Η μεγάλη πλειοψηφία του ιατρικού και η ακόμα πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία των επιστημόνων που έχουν γνώση το πώς γίνεται η έρευνα και πως ερμηνεύεται είναι αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην ΚΥΑ για την εξαίρεση απο τον εμβολιασμό τόνισε:

«Επιστημονικά θεωρώ υπερβολική την υπουργική αυτή απόφαση την ΚΥΑ που δίνει αυτές τις δυνατότητες εξαιρέσεων και το λέω αυτό διότι υπάρχουν υπερβολές. Π.χ. είσαι αλλεργικός – εξαιρετικά σπάνιο – στο συστατικό ενός εμβολίου. Πολύ ωραία. Θα είσαι αλλεργικός και στο συστατικό του άλλου εμβολίου; Όχι. Έχεις θρομβωφιλία. Άς υποθέσουμε ότι τα εμβόλια που έχουν συσχετιστεί με θρόμβωση μπορεί να είναι για σένα επικίνδυνα παρότι επιστημονικά δεν τεκμαίρεται πουθενά ότι το ιστορικό θρομβώσεων αποτελεί αντένδειξη ακόμα και για τα εμβόλια που έχουν σχετιστεί με θρομβώσεις. Ποιος όμως σε εμποδίζει να κάνεις τα εμβόλια που δεν προκαλούν θρόμβωση, π.χ. MRNA εμβόλιο.

Το κράτος για άλλη μια φορά προσπαθεί να είναι ιδιαίτερα χαριστικό στους πολίτες για να μην δυσαρεστεί τον κόσμο. Μετατίθεται τώρα το πρόβλημα στον καημένο τον συνάδελφο τον αλλεργιολόγο που θα του «την πέσουν», το σύνολο των μη επιθυμούντων να εμβολιαστούν για να πάρουν το μαγικό χαρτί ότι είναι αλλεργικοί.

Θα βρεθούν πολλοί στο δίλημμα να δώσουν βεβαιώσεις για να μην χάσουν τους ασθενείς τους. Ελπίζω να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην δοθεί καμία ψευδής βεβαίωση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα συμβεί αυτό», κατέληξε.

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Βασιλακόπουλου:




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.