Τελευταία Νέα:

Γιατί το διάβασμα προκαλεί νύστα

 

Πόσες φορές δεν έτυχε μετά από μια καθόλα κουραστική μέρα να χαλαρώσετε στο κρεβάτι ή τον καναπέ του σαλονιού σας διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο.Και ενώ βρίσκεστε σε ένα αρκετά κρίσιμο και καθοριστικό σημείο για την πλοκή της ιστορίας και την εξέλιξη του βιβλίου σας παίρνει ο ύπνος. Εκεί πάνω στο καλύτερο σημείο. Και έχοντας διαβάσει ελάχιστες, μόνο σελίδες. Μια πραγματικότητα που συμβαίνει σχεδόν σε όλους. Γιατί, λοιπόν το διάβασμα προκαλεί νύστα;

Όπως αναφέρει το mentalfloss.com, η άνεση που σας προκαλεί το βιβλίο που διαβάζετε, μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για εσάς. 
Τι σημαίνει αυτό; Οι άνθρωποι συνήθως προσπαθούν να διαβάσουν σε μια ήσυχη, άνετη ατμόσφαιρα και αυτές οι συνθήκες τυχαίνει να είναι ιδανικές για ύπνο. Η ανάγνωση, επίσης, διευκολύνει το μυαλό σας να απομακρύνει την εστίασή του από οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί και μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους.

«Για πολλούς, η ανάγνωση μπορεί να είναι χαλαρωτική και απολαυστική, κάτι που μπορεί να βάλει το μυαλό και το σώμα σας στην κατάλληλη νοοτροπία ή διάθεση για ύπνο», δήλωσε ο Δρ Raman Malhotra, νευρολόγος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αμερικανικής Ακαδημίας ύπνου στο Refinery29. «Ο κύριος λόγος που η ανάγνωση μπορεί να βοηθήσει κάποιους να κοιμηθούν είναι ότι δίνει στο μυαλό σας λίγο χρόνο να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει πριν σβήσει τα φώτα για να κοιμηθεί».

Ακόμη, η συγκέντρωση που απαιτείται για την επεξεργασία κάθε λέξης μπορεί να αποδειχθεί, τελικά, πολύ κουραστική, ειδικά στην περίπτωση που το βιβλίο σας είναι αρκετά πυκνογραμμένο. Και η ανάγνωσή του γραμμή προς γραμμή μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι θέλετε ένα διάλειμμα ξεκούρασης για τα μάτια σας.

Αυτοί οι παράγοντες, λοιπόν, καθιστούν την ανάγνωση μια εξαιρετική δραστηριότητα για να προσθέσετε στην καθημερινή ρουτίνα σας πριν τον ύπνο, εάν ψάχνετε τρόπους να κοιμηθείτε πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Αν όμως κάτι τέτοιο δεν σας βοηθά ιδιαιτέρως να ολοκληρώσετε το βιβλίο σας, μπορείτε να το διαβάσετε σε έναν χώρο που δεν συνδυάζεται με τον ύπνο, όπως η βεράντα του σπιτιού σας για παράδειγμα ή κάποιος εξωτερικός χώρος όπως ένα πάρκο ή μία καφετέρια.




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.