Τελευταία Νέα:

Δημοσκόπηση: Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί - Τι λένε οι πολίτες για τον ανασχηματισμό


Μηνύματα προς όλα τα κόμματα, και ειδικά προς την κυβέρνηση, στέλνουν οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata.
Σύμφωνα με την έρευνα πανελλαδικής κάλυψης, σε δείγμα 1.420 ατόμων κατά το διάστημα 01-04 Σεπτεμβρίου 2021, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, καταγράφοντας μικρή μείωση της δημοφιλίας του, με το 44% να δηλώνει πως «σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί» τον πρωθυπουργό.


Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 34%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με ποσοστό 32%, η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 26%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με ποσοστό 23%, ενώ τελευταίος σε συμπάθεια μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καταγράφεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, με ποσοστό 11%.

Μεταξύ των προσώπων της κυβέρνησης, ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό – ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης – καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας με 69% (ο οποίος συνεχίζει την ανοδική πορεία στις θετικές εντυπώσεις, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 60%, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 47%, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Βασίλης Κικίλιας με 39% έκαστος.

Δημοφιλέστερα πρόσωπα στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύονται ο Ανδρέας Ξανθός με 50%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 43%.
Ανασχηματισμός

Η πλειοψηφία (45%) δηλώνει ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός ούτε θα βελτιώσει, ούτε θα χειροτερέψει τη λειτουργία της κυβέρνησης, το 38% πιστεύει ότι θα χειροτερέψει τη λειτουργία της και μόλις το 14% ότι θα τη βελτιώσει.

Πάντως, η αντίληψη που κυριαρχεί ως προς τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι ότι κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ειδικά σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του Θάνου Πλεύρη (67%) που ανέλαβε το υπουργείο Υγείας, αντικαθιστώντας τον Βασίλη Κικίλια.

Σε ό,τι αφορά τη μη αποδοχή του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, η άποψη που επικρατεί (48%) είναι ότι δεν δέχθηκε λόγω πιέσεων της τελευταίας στιγμής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η πλειοψηφία (52%) συμφωνεί με την απόφαση του κ. Αποστολάκη να μην αποδεχθεί την πρόταση υπουργοποίησης.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.