Τελευταία Νέα:

Εμβολιασμένο το 98% των παικτών στο καμπιονάτο Με την καθιέρωση του υποχρεωτικού "Green Pass" στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας, η εφημερίδα "Repubblica" αναφέρει ότι περίπου το 98% έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ένας αριθμός εξαιρετικός -όπως σημειώνει- σε σύγκριση με περιπτώσεις όπως αυτή της Premier League ή του ΝΒΑ, στις οποίες ποσοστά ακόμα άνω του 50% των αθλητών δεν έχουν πρόθεση να εμβολιαστούν.
Στη Serie A, επτά σύλλογοι έχουν εγγυηθεί 100% κάλυψη, άλλοι δεν αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία, αλλά οι μεμονωμένες περιπτώσεις υπάρχουν σχεδόν παντού.

Για παράδειγμα, μία ομάδα -που δεν αποκαλύπτεται το όνομά της- διαθέτει πέντε παίκτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, πρόκειται κυρίως για ξένους ποδοσφαιριστές, Αφρικανούς ή από την Βόρεια Ευρώπη. «Είναι για θρησκευτικούς λόγους» είπε ένας από αυτούς στη "Repubblica", ενώ ένας άλλος «κατηγόρησε» τη σύζυγό του, εξαιτίας των πληροφοριών που λαμβάνει από το διαδίκτυο.

Στη συζήτηση που γίνεται, «εμπλέκεται» και η πρόσφατη υπόθεση του Αντριέν Ραμπιό, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19, με τα γαλλικά ΜΜΕ να του αποδίδουν άρνηση στον εμβολιασμό.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.