Τελευταία Νέα:

Γ. Καρασμάνης: Εποχικά εργαζόμενοι- Θα πάρουν όλοι το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται



Με δελτίο που είχε εκδώσει προ ημερών, ο Γιώργος Καρασμάνης ενημέρωνε ότι κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία με την οποία μειώνονται από 100 σε 50 τα ένσημα για τους εποχικά εργαζόμενους, προκειμένου να πάρουν το επίδομα ανεργίας.

Όντως, η τροπολογία κατατέθηκε μαζί με τα επισιτιστικά και τουριστικά και άλλα εποχικά επαγγέλματα.

Την τελευταία στιγμή, αφαιρέθηκε η φράση «άλλα εποχικά επαγγέλματα» η οποία αφορούσε τους εργαζόμενους σε κονσερβοποιεία, διαλογητήρια κλπ. Αιφνίδια εξέλιξη η οποία, όπως ο Γιώργος Καρασμάνης ενημερώθηκε από την Νομική Σύμβουλο του Υπουργού, οφείλεται σε παρεμβάσεις από εκπρόσωπο των βιομηχάνων ο οποίος ζήτησε ένα ¨εύλογο χρονικό διάστημα¨ προκειμένου κάποιες βιομηχανίες να μπορέσουν να δουλέψουν και στη συνέχεια να εφαρμοστεί η διάταξη για τη μείωση των ενσήμων.

Ο Γιώργος Καρασμάνης παρουσίασε όλα τα στοιχεία από τα συλλογικά όργανα αυτών των επιχειρήσεων, βάσει των οποίων έχουν ζητήσει τη στήριξη της Πολιτείας λόγω της μείωσης της παραγωγής από τους παγετούς της άνοιξης που δεν τους επέτρεψαν να λειτουργήσουν – ορισμένες μάλιστα εξ αυτών έκλεισαν. Επιπλέον, ζητούσαν – και πολύ σωστά – και προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για το μόνιμο προσωπικό, αίτημα το οποίο άλλωστε είχε ενθέρμως στηρίξει και ο Γιώργος Καρασμάνης.

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή εξεδήλωσε την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα – και το έχει κάνει πράξη – όπως επίσης θα αντιμετωπίσει και τις παράπλευρες συνέπειες στον δευτερογενή τομέα, δηλαδή στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Πάντως, ο Γιώργος Καρασμάνης επικοινώνησε με τον Υπουργό Εργασίας στη Βουλή την ώρα που συζητιόταν σχετικό νομοσχέδιο με την Τροπολογία, επισημαίνοντάς του ότι η αφαίρεση – έστω και προσωρινή – της επίμαχης διάταξης συνιστά μεγάλη αδικία, και ο κος Χατζηδάκης στη συνέχεια έκανε επίσημη δήλωση ότι θα επανέλθει με νέα ρύθμιση ειδικά για τους εποχικούς εργαζόμενους.

Ακόμη, την Παρασκευή το μεσημέρι ο πρώην Υπουργός είχε συνάντηση με τον Υπουργό στο Γραφείο του, κατά την οποία ο Κωστής Χατζηδάκης, με δεδομένη την ευαισθησία και την ευθυκρισία του, τον διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αδικηθεί απολύτως κανένας εποχικός εργαζόμενος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Καρασμάνης θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη πάνω σ’ αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα.  

 















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.