Τελευταία Νέα:

Δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη & πιστοποιητικά οικονομικής αδυναμίας: Τι αλλάζει στους δήμους


Στους δήμους κατοικίας τους θα πρέπει, πλέον, να απευθύνονται οι πολίτες  αναφορικά με την υποβολή αιτήσεων για δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και πιστοποιητικά οικονομικής αδυναμίας.

Την σχετική πρόβλεψη του Ν.4745/2020 (φεκ214/Τ. Α΄/06-11-2020), για παύση της διοικητικής υποστήριξης από τους κεντρικούς στους περιφερειακούς δήμους από την 1η Οκτωβρίου 2010 υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι με τον Ν.4745/2020 προβλέπεται, στην ουσία, ότι οι δήμοι θα ασκούν τις αρμοδιοτήτες που τους μεταβιβάστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 94 του Ν.3852/2010.

Ως εκ τούτου οι πολίτες που ενδιαφέρονται για την υποβολή αιτήσεων δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης και πιστοποιητικά οικονομικής αδυναμίας, θα πρέπει να απευθύνονται στους δήμους κατοικίας τους και όχι στους κεντρικούς δήμους.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.