Τελευταία Νέα:

Δημοσίευε στο Facebook ότι θα στείλει μολυσμένους με κορονοϊό να γλείφουν προϊόντα σε παντοπωλεία και το πλήρωσε




Η ιδέα για το τι θεωρείται φάρσα του κόστισε 15 μήνες πίσω από τα κάγκελα.Το τι θεωρεί ο καθένας φάρσα ή αστείο είναι ένα αρκετά υποκειμενικό ζήτημα. Από τη στιγμή που απειλεί τη δημόσια υγεία όμως περνά στη σφαίρα της αντικειμενικότητας και δεν αντιμετωπίζεται ελαφρά τη καρδία. Από τους περισσότερους τουλάχιστον.
Ένας άνδρας από το Τέξας μάλλον έπρεπε να σκεφτεί λίγο καλύτερα πριν δημοσιεύσει στο Facebook «απειλές για πλάκα» καθώς τιμωρήθηκε με φυλάκιση για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ο Κρίστοφερ Τσαρλς Πέρεζ, γνωστός και ως Κρίστοφερ Ρόμπινς, καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση για «απειλητικά» μηνύματα που δημοσίευσε στο Facebook. Στα μηνύματα, ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε κάποιον που είχε μολυνθεί από τον COVID-19 για να γλείψει αντικείμενα σε παντοπωλεία στην περιοχή του Σαν Αντόνιο, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τους ανθρώπους να επισκέπτονται αυτά τα καταστήματα.

Αφού ερεύνησε την υπόθεση, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών διαπίστωσε ότι η απειλή δεν ήταν αξιόπιστη: O Πέρεζ δεν είχε πληρώσει σε κανέναν για να γλείψει είδη παντοπωλείου. Ωστόσο, ισχυριζόμενο ότι είχε παραβίασε τους νόμους κατά της διάδοσης ψευδών πληροφοριών που σχετίζονται με βιολογικά όπλα, προχώρησε στην ποινή.



«Ακόμα και οι φάρσες θα τιμωρούνται»

«Όσοι απειλούσαν να χρησιμοποιήσουν τον COVID-19 ως όπλο εναντίον άλλων, θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, ακόμη και αν η απειλή ήταν φάρσα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ειδικός πράκτορας του FBI, Christopher Combs.

«Οι ενέργειες του Πέρεζ σχεδιάστηκαν εν γνώσει τους για να σκορπίσουν φόβο και πανικό και η σημερινή καταδίκη καταδεικνύει τη σοβαρότητα αυτού του εγκλήματος”.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, ο Περέζ έχει καταδικαστεί να πληρώσει πρόστιμο 1.000 δολαρίων για την απάτη.

«Το να προσπαθείς να τρομάξεις τους ανθρώπους με την απειλή εξάπλωσης επικίνδυνων ασθενειών δεν είναι αστείο», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Ashley C. Hoff, σε δήλωση του Εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στα πρώτα στάδια της πανδημίας, ένας άνδρας στο Μιζούρι κατηγορήθηκε ότι έκανε πράξη μια τρομοκρατική απειλή αφού βιντεοσκοπήθηκε να γλείφει μια πλειάδα αντικειμένων σε ένα Walmart και δημοσίευσε το βίντεο στα social media.

Newsbeast




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.