Τελευταία Νέα:

ΠΟΕΔΗΝ: Ασφυκτικά γεμάτες οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Σε λίστα αναμονής 20 άτομα


Εκτός ορίων είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.
Στο ΑΧΕΠΑ η εφημερία έκλεισε με 41 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και 15 ύποπτα. Οι 15 ΜΕΘ είναι γεμάτες και τέσσερις ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε κλινικές κορωνοϊού.

Στο Παπαγεωργίου, η εφημερία ξεκίνησε με γεμάτες και τις 25 ΜΕΘ κορωνοϊού. Σε λίστα αναμονής, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο είναι διασωληνωμένοι εννιά ασθενείς σε ΜΑΦ και δύο στη Στεφανιαία.

Στο Παπανικολάου ήρθαν με μετακίνηση οι εντατικολόγοι γιατροί και ανοίγουν οι 18 κλίνες ΜΕΘ που παρέμεναν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. «Τώρα γίνονται οι μεταφορές των διασωληνωμένων ασθενών. Έτσι οι κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού γίνονται 36 από 30 και η ΜΕΘ 12 κλινών που διευθύνει ο κ. Καπραβέλος μετατρέπεται σε ΜΕΘ για γενικά περιστατικά. Οι 36 κλίνες ΜΕΘ θα γεμίσουν αμέσως γιατί υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς στα χειρουργεία».

Στο Ιπποκράτειο γεμάτες είναι και οι 15 κλίνες ΜΕΘ και υπάρχουν σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ επτά διασωληνωμένοι στα χειρουργεία. Επίσης λειτουργούν 18 κλίνες για γενικά διασωληνωμένα περιστατικά που είναι γεμάτη.

«Οι 106 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη που λειτουργούν τώρα είναι ασφυκτικά γεμάτες. Οι 34 κλίνες ΜΕΘ των περιφερειακών νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας είναι επίσης ασφυκτικά γεμάτες. Δεκάδες διασωληνωμένοι είναι εκτός, σε αναμονή. Αρκετά βαριά περιστατικά με μηχάνημα υψηλής ροής οξυγόνου στις κλινικές στα όρια της διασωλήνωσης. Αρκετοί ηλικιωμένοι ασθενείς καταλήγουν στις κλινικές. Αυτό που συμβαίνει είναι μία τραγωδία», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.












-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.