Τελευταία Νέα:

«Εδώ Γεννηματάς. Φοβάμαι, μαμά»: Μια γιατρός μεταφέρει τα νέα από το μέτωπο της πανδημίαςΗαληθινή μάχη αυτή την περίοδο δίνεται στα νοσοκομεία. Ενώ πολλοί από εμάς, παρά τον φόβο και την αβεβαιότητα, έχουμε επιστρέψει σε ένα είδος κανονικότητας, οι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτόν για να πολεμήσουν όχι μόνο έναν ιό που μεταλλάσσεται διαρκώς αλλά και την αμφισβήτηση, την καχυποψία, την προκατάληψη.

Μια από αυτούς, η Σοφία Μάντη, έκανε μια viral ανάρτηση στο Facebook από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς, όπου εργάζεται. Τη φωτογραφία της, όπου εμφανίζεται καλυμμένη εξ ολοκλήρου με προστατευτική στολή, συνοδεύει το παρακάτω κείμενο:

«Τελικά το παιχνίδι είναι άνισο.

»Ο εγκεφαλικός εγωισμός ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

»Εμβολιασμένος;

»Εννοείται όχι.

»Ετών 39 με οξυγόνο τώρα.

»21 σύνολο.

»4 ναι.

»Οι υπόλοιποι, μάντεψε…

»Και μια διασωληνωμένη και αυτή στους μάντεψε… ετών 74.

»Και δεν είναι η στολή που πρέπει ν’ αντέξεις (γιατί λιώνεις στην κυριολεξία), δεν είναι η κούραση, δεν είναι η όλη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστείς. Είναι η ειρωνεία, το δε βαριέσαι, το έτυχε σε μένα και δεν το περίμενα, δεν πίστευα ότι υπάρχει…

«Και δεν είναι η στολή που πρέπει ν’ αντέξεις (γιατί λιώνεις στην κυριολεξία), δεν είναι η κούραση, δεν είναι η όλη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστείς. Είναι η ειρωνεία, το δε βαριέσαι, το έτυχε σε μένα και δεν το περίμενα, δεν πίστευα ότι υπάρχει…».

»Αλήθεια;

»Τώρα που είσαι πριν τη διασωλήνωση, πίστεψες;

»Πραγματικά σου λέω, αυτός ο κόσμος δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ποτέ αν δεν αλλάξει το εγώ μας και πώς βλέπουμε τα πράγματα.

»Εδώ Γεννηματάς.

»Μόλις έβγαλα τη στολή.

»Στάζω.

»Διψάω.

»Κλαίει η ψυχή μου.

»Φοβάμαι, μαμά».

Δείτε την ανάρτηση:

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.