Τελευταία Νέα:

Ποια χώρα... μηδένισε σε νεκρούς από κοροναϊό μετά από ένα και πλέον χρόνο


Κανένας νέος θάνατος από κοροναϊό, για πρώτη φορά έπειτα από έναν χρόνο και πλέον, δεν καταγράφηκε στην Ιαπωνία, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου NHK, το προηγούμενο 24ωρο χωρίς κανέναν θάνατο λόγω της νόσου που προκαλεί ο νέος κοροναϊός είχε καταγραφεί τη 2η Αυγούστου 2020. Το Σάββατο, κατά τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, διαπιστώθηκαν τρεις θάνατοι ασθενών με την COVID-19.

Τα κρούσματα και οι θάνατοι μειώθηκαν δραματικά σε όλο το αρχιπέλαγος αφότου η εμβολιαστική κάλυψη ξεπέρασε το 70% του πληθυσμού.


Πάνω από 18.300 θάνατοι συνολικά

Τα κρούσματα είχαν κορυφωθεί τον Αύγουστο, φθάνοντας τα 25.000 σε ημερήσια βάση, κυρίως λόγω της πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει πάνω από 18.300 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,72 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα.

Για να αποτρέψει νέα αναζωπύρωση της πανδημίας τον χειμώνα η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να αρχίσει τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 αργότερα εντός Δεκεμβρίου, ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει θεραπείες σε μορφή δισκίων για τις πιο ήπιες περιπτώσεις, ώστε να μειωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.