Τελευταία Νέα:

Θυμάστε τους Lordi που κέρδισαν τη Eurovision της Αθήνας; Πού είναι και τι κάνουν σήμερα – Δείτε τα πρόσωπά τους


Πρόκειται ίσως για μια από τις πιο χαρακτηριστικές εμφανίσεις στην ιστορία της Eurovision. Ο λόγος για τους Lordi, οι οποίοι έχουν μείνει βαθιά χαραγμένοι στην μνήμη των φανς του μουσικού διαγωνισμούς, αφού είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών με την εκκεντρική και επιβλητική τους παρουσία.

Τα διάσημα «τέρατα» είχαν επισκεφτεί την χώρα μας το 2006, όπου η Ελλάδα έχοντας κερδίσει τον διαγωνισμό της Eurovision με την Έλενα Παπαρίζου και το «My number one» φιλοξένησε τον διαγωνισμό.

Oι Lordi την χρονιά εκείνη εκπροσώπησαν την Φιλανδία κατακτώντας… άνετα την πρώτη θέση, φέρνοντας ουσιαστικά την πρώτη νίκη της Φιλανδίας στην ιστορία του διαγωνισμού.

Το εκκεντρικό συγκρότημα με το τραγούδι «Hard Rock Hallelujah» είχαν συγκεντρώσει 292 βαθμούς βαθμούς τότε και την επόμενη χρονιά το 2007 ο διαγωνισμός είχε διεξαχθεί από την χώρα τους.

Η νίκη τους στην Eurovision ήταν πολύ σημαντική για αυτούς και έτσι άρχισαν οι παγκόσμιες περιοδείες και άνοιξαν νέες διάπλατες πόρτες για την μπάντα.

Την χρονιά εκείνη όλοι «καίγονταν» να δουν πως είναι τα πρόσωπα των τραγουδιστών κάτω από τις μάσκες με το μυστήριο να ρέει… άφθονο!

Εσείς θυμάστε πως είναι οι Lordi χωρίς τις μάσκες τους;

  

Τι έκαναν μετά τη Eurovision οι Lordi

Σύμφωνα με τη Wikipedia, το 2007 έπειτα από αρκετές επιτυχημένες περιοδείες οι Lordi θα πρωταγωνιστούσαν σε μια ταινία τρόμου και πράγματι, τον Φεβρουάριο του 2008 κυκλοφόρησε η ταινία Dark Floors. Αμέσως άρχισαν οι ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ. Τον Οκτώβριο του 2008 κυκλοφορεί το Deadache.

Ανανεώθηκαν τα κοστούμια και το συγκρότημα έκανε μια νέα Ευρωπαϊκή περιοδεία. Τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Μr.Lordi πήγε στην Αμερική, και σε συνεργασία με τον πρώην κιθαρίστα των ‘KISS’, Βruce Kulick έγραψαν το Call Off The Wedding.

Τον Φεβρουάριο του 2010 όλη η μπάντα μεταφέρθηκε στην Αμερική και τέλη Απριλίου το νέο τους άλμπουμ Babez For Breakfast, ήταν έτοιμο. Το πρώτο single απ’το άλμπουμ, το «This Is Heavy Metal» κυκλοφόρησε στις 9 Αυγούστου 2010, αφού είχε προηγηθεί η ανανέωση κοστουμιών στις 3 Αυγούστου 2010. Στις 15 Σεπτεμβρίου λοιπόν, το νέο άλμπουμ, Babez For Breakfast κυκλοφόρησε, και ανάμεσα στους φαν των Lordi κυμαίνεται στα πιο πετυχημένα άλμπουμ που έχει ηχογραφήσει ποτέ η μπάντα. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2010 που πραγματοποιήθηκε το λεγόμενο release gig, η συναυλία για την παρουσίαση του άλμπουμ.

Στις 30 Σεπτεμβρίου ο ντράμερ Kita κλήθηκε να αντιπροσωπεύσει τη Φινλανδία με την μπάντα του, Stala & So., και χωρίς να θέλει να βάλει την καριέρα του στους Lordi σε κίνδυνο, παραιτείται απ´τη θέση του ντράμερ στις 4 Οκτωβρίου, και ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από την μπάντα. Αμέσως την ίδια μέρα, ο αντικαταστάτης του Kita βρέθηκε. Σύμφωνα με δήλωση της μπάντας ο νέος ντράμερ έστειλε μήνυμα στον Mr.Lordi την μέρα της επίσημης ανακοίνωσης και στις 24 Οκτωβριου του 2010 ο ΟΧ έγραψε στο twitter πως υπάρχει νέος ντράμερ. Στις 26 έγινε η αποκάλυψη και επισήμως πια, ο νέος ντράμερ της μπάντας ήταν ο Otus (Tonmi Lillman). Στις 5 Νοεμβρίου ξεκίνησε η προκαθορισμένη περιοδεία και τελείωσε 22 Δεκεμβρίου του 2010 στην Γερμανία.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2012, ήρθε μια σοκαριστική ανακοίνωση απ’το site της μπάντας. Ο ντράμερ Tonmi Lillman βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του από μια οικογενειακή φίλη. Τα αίτια θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστα αν και σημειώνεται πως ο Tonmi έπασχε από μια ασθένεια. Τον Μάιο του 2012 έκανε την εμφάνιση του στη σκηνή, σε ένα live στην Ιταλία ο Jimmy «The Drummer» Hammer, ως session πριν αντικατασταθεί επίσημα. Στις 25 Ιουλίου 2012 ανακοινώθηκε μέσω του site ξανά ότι η Awa, θα φύγει απ΄το συγκρότημα. Η τελευταία της συναυλία με τους Lordi δόθηκε στις 11 Αυγούστου 2012, σε ένα επετειακό live για τα 20 χρόνια της μπάντας. Το Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε ένα επετειακό κουτί, Scarchives Vol. 1.

Τον Φεβρουάριο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο σινγκλ του νέου δίσκου με τίτλο «The Riff» και το βίντεο που το συνόδευε. Ένα μήνα αργότερα κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος «Το Βeast Or Not To Beast» και ακολούθησε η περιοδεία για την προώθησή του, μέχρι τις αρχές του 2014. Στο δίσκο παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα δύο νέα μέλη, ο Mana και η Hella ως ο νέος drummer και η νέα keyboardist αντίστοιχα.

Τον Οκτώβρη του 2014 κυκλοφορεί το «Scare Force One», με το πρώτο single «Νailed by the Hammer of Frankenstein» να έχει κυκλοφορήσει ένα μήνα πριν σε μορφή lyric video. Λίγο καιρό αργότερα, κυκλοφορεί το βίντεο του ομώνυμου τραγουδιού, και αποσπά φοβερές κριτικές. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας «Τour Force One» η Hella ανακοινώνει την εγκυμοσύνη της και πως στα συναυλιακά δρώμενα του καλοκαιριού θα υπάρχει ένα νέο τέρας σαν προσωρινός αντικαταστάτης, ο Nalle. Ο Nalle επανήλθε κατά τη διάρκεια της επόμενης περιοδείας τους επίσης, το 2017 στη δεύτερη εγκυμοσύνη της Hella.

Ο επόμενος δίσκος των Lordi, «Monstereophonic» κυκλοφορεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 και είναι χωρισμένος σε δυο μέρη, όπως ακριβώς και οι νέες ενδυμασίες της μπάντας. Το δεύτερο μέρος είναι περισσότερο μελωδικό και metal, σε αντίθεση με το πρώτο που φέρει τον κλασσικό ήχο των Lordi. Στα πλαίσια της προώθησής του, οι Lordi επιστρέφουν μετά από μια δεκαετία για μια σειρά συναυλιών στην Αμερική. Το βίντεο για το single του δίσκου, «Hug You Hardcore», σόκαρε το κοινό της μπάντας.

Τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφορεί το πρώτο single του νέου δίσκου, «Your Tongue’s Got the Cat», σε μορφή lyric video, και ακολουθεί το «Naked In my Cellar» με το αντίστοιχο videoclip. Έτσι, τέλη Μαίου κυκλοφορεί το «Sexorcism», το ένατο άλμπουμ της μπάντας. Στις αρχές του 2019, ανακοινώνεται πως ο ΟΧ αποχωρεί από το συγκρότημα μετά από περίπου 12 χρονια.

Το καλοκαίρι του 2019 κυκλοφορεί το Live CD/DVD «Recordead», το οποίο η μπάντα ηχογράφησε στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο Ζ7 κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους το φθινόπωρο του 2018. Τον Οκτώβρη ανακοινώνεται η ένταξη του Hiisi ως το νέο μπασίστα της μπάντας, ο οποίος ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή στην τελευταία συναυλία του «Sexorcism», τον Δεκέμβρη του 2019 στο Ελσίνκι, όπου οι Lordi εμφανίστηκαν στο Ηelsinki Ice Hall ως special guests στους Beast In Black.

Το φθινόπωρο του 2019 κυκλοφορούν τα δυο πρώτα single του δίσκου «Killection», το «Shake The Baby Silent» σε μορφή lyric video και ακολουθεί το «I Dug A Hole In The Yard for You» με το επίσημο βίντεο κλιπ. Το «Killection» κυκλοφορεί στις 31 Ιανουαρίου του 2020 και χαρακτηρίζεται ως «fictional compilation album». Κάθε τραγούδι του είναι εμπνευσμένο από μια διαφορετική δεκαετία και αντίστοιχα ηχογραφημένο με τα εκάστοτε μέσα που αντιπροσωπεύουν την εποχή. Στο δίσκο συμπεριλαμβάνεται επίσης το single «Like A Bee To The Honey», το οποίο έγραψε ο Paul Stanley των Kiss.

Η περιοδεία του δίσκου ξεκίνησε από τη Βουδαπέστη και το Barba Negra στις 16 Φεβρουαρίου, αλλά διακόπηκε σύντομα στις αρχές Μαρτίου λόγω του κοροναϊού. Η περιοδεία συνεχίστηκε όμως, όπως ήταν προγραμματισμένη, το καλοκαίρι του 2020.






-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.