Τελευταία Νέα:

Άνοιξε η πλατφόρμα για 2 επιπλέον δωρεάν self τεστ ανά ΑΜΚΑΗ πλατφόρμα για τα 2 δωρεάν self τεστ άνοιξε σήμερα και η διάθεση θα συνεχιστεί μέχρι 31/12 στις 20:00. Δικαιούχοι - σύμφωνα με την ανακοίνωση - είναι όλοι οι πολίτες άνω των 5 ετών.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ αναφέρει τα εξής:


To σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών.

Τα self test θα διατίθενται αντί των rapid που αρχικά είχε διαρρεύσει πως θα επέβαλε η κυβέρνηση για την είσοδο σε κλειστά μαγαζιά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Την συγκεκριμένη απόφαση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο,
«Δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά έκανε μια στροφή 180 μοιρών μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος είχε μιλήσει για rapid test, το κόστος του οποίου θα επιβάρυνε τους πολίτες. Να σημειωθεί ότι το self test φέρεται να επιλέχθηκε ως «λύση» δεδομένου ότι η μετάλλαξη Όμικρον ακόμα δεν είναι η επικρατούσα στην Ελλάδα.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.