Τελευταία Νέα:

Η Αλεξάνδρα Ζέλτση από την Ίδα Αλμωπίας με «Υποτροφία Ταλέντων στην Επιστήμη του Άμστερνταμ»


Η Αλεξάνδρα Ζέλτση κατάγεται από την Ίδα Αλμωπίας. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις σπουδές της μέσα σε 4 έτη. 
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, έλαβε σημαντικές διακρίσεις και συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια με κορυφαίους επιστήμονες κατόχους βραβείου Nobel.
Πριν το πέρας των σπουδών της, της απονεμήθηκε η «Υποτροφία Ταλέντων στην Επιστήμη του Άμστερνταμ» από το University of Amsterdam και το Vrije Universiteit Amsterdam, για πλήρη φοίτηση Μεταπτυχιακών σπουδών στη Φυσική και Αστρονομία. Η εν λόγω υποτροφία χορηγείται στο 10% των κορυφαίων ταλαντούχων υποψηφίων φοιτητών παγκοσμίως και οι υποψήφιοι επιλέγονται με κριτήριο την ακαδημαϊκή τους αριστεία.

Η Διπλωματική της εργασία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Nature, το κορυφαίο διεπιστημονικό περιοδικό στον κόσμο. Για τη Διπλωματική της εργασία συνεργάστηκε με μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες chip και λιθογραφίας στην Ολλανδία και τον κόσμο, την ASML, η οποία ήδη εφαρμόζει τα αποτελέσματα της έρευνάς της. Το άρθρο έχει τίτλο “Divergence and efficiency optimization in polarization-controlled two-color high-harmonic generation”.







Δείτε την έρευνα:https://www.nature.com/articles/s41598-021-03657-2.pdf







-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.