Αυτό είναι το μυστικό στο σιρόπι για τέλεια μελομακάρονα
Στην κουζίνα του «Χαμογέλα και Πάλι!» μπήκε ο Χρήστος Βέργαδος και ετοίμασε μελομακάρονα, μία κλασική και παραδοσιακή συνταγή των Χριστουγέννων.
Υλικά:
200 ml ελαιόλαδο
60 γρ. ζάχαρη
50 ml χλιαρό νερό
100 ml χυμό πορτοκάλι
50 ml κονιάκ
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 κ.γ. αμμωνία
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλο σκόνη
500 γρ. αλεύρι
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
600 ml νερό
200 γρ. μέλι
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.