Τελευταία Νέα:

«Trovants»: Οι πέτρες στη Ρουμανία που αναπνέουν και αναπαράγονται
Αυτές οι πέτρες, που έχουν πάρει την ονομασία «Trovants» είναι σε θέση να πολλαπλασιάζονται και να κινούνται.
Στην πόλη Costești στη Ρουμανία, ένα παράξενο φυσικό φαινόμενο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της περιοχής, καθώς δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την ύπαρξη ζωντανών πετρών.

Αυτές οι αδιανόητες ζωντανές πέτρες ονομάζονται «Trovants» που στα ρουμανικά σημαίνει «πέτρες που μεγαλώνουν». Κάτι πολύ ενδιαφέρον για τις Trovants είναι ότι, οπτικά, αυτές οι πέτρες δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τις κοινές. Το μυστικό είναι στην ανατομία και την αρχαιότητα, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτά τα πετρώματα είναι περίπου 6 εκατομμυρίων ετών .Έχουν τυπικό στρογγυλό ή οβάλ σχήμα χωρίς αιχμηρές γωνίες ή μάρκες. Οι «Trovants» έχουν την ικανότητα να αυξάνουν το μέγεθος από λίγα γραμμάρια σε έναν ολόκληρο τόνο.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι πέτρες αποτελούνται κυρίως από ψαμμίτη, και όταν κόβονται μέσα, μπορείτε να δείτε δαχτυλίδια ηλικίας παρόμοια με το ξύλο, που βρίσκονται γύρω από τον πυρήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο μικρότερη είναι η πέτρα, τόσο πιο γρήγορα μεγαλώνει. Αφού οι «Trovants» φτάσουν σε μεγάλα μεγέθη, η ανάπτυξή τους επιβραδύνεται σημαντικά. Παρά το γεγονός ότι αυτές οι πέτρες μεγαλώνουν, το κάνουν πολύ αργά , τόσο πολύ που εκτιμάται ότι χρειάζονται χίλια χρόνια για να αναπτυχθούν 4 έως 5 εκατοστά. Η αιτία της ανάπτυξης αυτών των λίθων είναι επειδή έχουν δομή παρόμοια με αυτή ενός κορμού δέντρου, με τη διαφορά ότι η ανάπτυξή τους διαρκεί πολύ περισσότερο.

Πολλοί θεωρούν αυτό το μοναδικό φαινόμενο ως πραγματικό θαύμα, αλλά όχι οι επιστήμονες που προσπαθούν να βρίσκουν απαντήσεις για τα πάντα. Σύμφωνα με την κύρια εκδοχή, οι «Trovants» εμφανίστηκαν ως αποτέλεσμα της κονιοποίησης της άμμου, η οποία πέρασε εκατομμύρια χρόνια βαθιά στα έγκατα της γης.

Οι πέτρες χτυπούν την επιφάνεια λόγω της υψηλής σεισμικής δραστηριότητας. Η αύξηση των «Trovants» στο μέγεθος οφείλεται στην παρουσία μεγάλου αριθμού ορυκτών αλάτων στη σύνθεσή τους. Όταν η πέτρα βραχεί, εμφανίζονται ορισμένες χημικές ενώσεις που πιέζουν στην άμμο και την επεκτείνουν.
Best News

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.