Τελευταία Νέα:

Η Νο1 ψηφιακή συνήθεια που οδηγεί σε μέγιστη απώλεια βάρους - Τι έδειξε έρευνα




Η μέγιστη απώλεια βάρους μπορεί να γίνει εύκολα, απλά και χωρίς άγχος αν αποκτήσετε μία καθημερινή συνήθεια, ακόμα και με τη βοήθεια του κινητού ή του υπολογιστή.
Αν η απώλεια βάρους ήταν εύκολη υπόθεση, δεν θα υπήρχε επιδημία παχυσαρκίας.

Το να χάσεις βάρος είναι δύσκολο, όπως μπορεί να το επιβεβαιώσει όποιος έχει δυσκολευτεί. Χρειάζεται σημαντική, μακροπρόθεσμη προσπάθεια.

Απώλεια βάρους και διατροφή

Μερικές φορές, η αποτυχία για αδυνάτισμα πηγάζει από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ξεχνούν τη νούμερο ένα διατροφική στρατηγική για μέγιστη απώλεια βάρους: κατανάλωση λιγότερων θερμίδων από όσες χρειάζεται το σώμα για να διατηρήσει το βάρος.

Η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων είναι το δυσκολότερο μέρος όλων. Χρειάζεται να παρακολουθείτε ό,τι τρώτε και πίνετε και να προσθέτετε τις θερμίδες για να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε λιγότερα από όσα χρειάζεται το σώμα σας για να μείνετε ακριβώς όπως είστε.

Το να προσπαθείτε απλώς να αποφύγετε τις υπερβολικές θερμίδες χωρίς την απαιτητική επιμέλεια παρακολούθησης της κατανάλωσής σας σπάνια λειτουργεί, επειδή πολλοί από εμάς δεν θυμόμαστε ακριβώς τι έχουμε φάει και δεν μπορούμε να μετρήσουμε με ακρίβεια πόσες θερμίδες έχουν αυτά τα τρόφιμα.

«Συχνά καταφεύγουμε σε τρόφιμα υψηλής πυκνότητας, χωρίς θρεπτικά συστατικά για γεύση και ευκολία, τα οποία παρέχουν έναν τόνο θερμίδων που τρώμε αλόγιστα και ξεχνάμε», λέει η διατροφολόγος Pamela Barton στο eatthis.com. «Αν μετρήσουμε όλες αυτές τις θερμίδες που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα δούμε ότι τις περισσότερες φορές υποτιμούμε πόσες θερμίδες τρώμε».

Για να παρακολουθείτε αυτές τις θερμίδες, ίσως είναι χρήσιμο να δοκιμάσετε την καλύτερη συνήθεια για μέγιστη απώλεια βάρους: να κρατάτε ένα ημερολόγιο διατροφής.

Πώς ένα ημερολόγιο τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις θερμίδες και να μεγιστοποιήσετε την απώλεια βάρους.

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση ημερολογίων τροφίμων για την παρακολούθηση του τι τρώτε, βελτιώνει πραγματικά τα αποτελέσματα απώλειας βάρους, επειδή μας εκπαιδεύει να προσέχουμε τι τρώμε.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ενοχλητικά δύσκολο να τηρήσουν αυτή την πρακτική για περισσότερο από μερικές ημέρες ή θεωρούν ότι είναι τόσο χρονοβόρα που ποτέ δεν το επιχειρούν, λένε οι ειδικοί στη διατροφή.

Η νούμερο ένα διατροφική συνήθεια για απώλεια βάρους

Ευτυχώς, η νούμερο ένα διατροφική συνήθεια για απώλεια βάρους έχει γίνει πολύ πιο εύκολη στην εφαρμογή χάρη στα smartphone και τις εφαρμογές καταγραφής τροφίμων που σας επιτρέπουν να καταγράφετε γρήγορα γεύματα αμέσως μετά το φαγητό και να αναλύετε αυτόματα τα διατροφικά δεδομένα.

Η χρήση ψηφιακών αρχείων καταγραφής τροφίμων μπορεί να διευκολύνει την παρακολούθηση του φαγητού σας.


Η έρευνα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ αναγνώρισαν ότι η τήρηση ενός ημερολογίου τροφίμων “εκλαμβάνεται από τους συμμετέχοντες ως επαχθής και μπορεί να αντιπροσωπεύει μια σημαντική χρονική δέσμευση” και ήταν περίεργοι να μάθουν ακριβώς πόσο χρόνο χρειαζόταν η παρακολούθηση της τροφής καθημερινά για την επιτυχή απώλεια βάρους .

Σε ένα πείραμα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Obesity οι ερευνητές ανέθεσαν σε 142 συμμετέχοντες (με μέση ηλικία 48 ετών, κυρίως γυναίκες) να καταγράφουν την πρόσληψη τροφής κάθε μέρα για 24 εβδομάδες σε έναν ιστότοπο με ένα εργαλείο αυτοελέγχου ημερολογίου διατροφής. Η εφαρμογή παρείχε ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο για τις συνολικές θερμίδες που καταναλώθηκαν την ημέρα με βάση τα φαγητά και το μέγεθος της μερίδας.

Στα άτομα που έκαναν δίαιτα δόθηκε ένας προσωπικός ημερήσιος στόχος θερμίδων για μια δίαιτα περιορισμένων θερμίδων και ενθαρρύνθηκαν να καταγράψουν όλα τα τρόφιμα αμέσως μετά το φαγητό και να ελέγξουν την ισορροπία των θερμίδων που απομένουν για να λάβουν και έτσι να μην υπερβούν τον ημερήσιο στόχο τους.

Στο τέλος της εξάμηνης δοκιμής, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολύ λίγοι από τους ανθρώπους που απέτυχαν να παρακολουθήσουν τα γεύματά τους έχασαν βάρος, ενώ εκείνοι που παρακολουθούσαν μόνοι τους την πρόσληψη τροφής ήταν πολύ πιο επιτυχημένοι.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες που έχασαν 5% έως 10% ή περισσότερο του σωματικού τους βάρους συνδέονταν πιο συχνά, δύο έως τρεις φορές την ημέρα σε σύγκριση με την εισαγωγή των δεδομένων της ημέρας μία μόνο φορά στον υπολογιστή.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι επιτυχημένοι δίαιτες ξόδευαν κατά μέσο όρο 23 λεπτά την ημέρα καταγράφοντας το φαγητό τους κατά τον πρώτο μήνα της δοκιμής και μόλις 14,6 λεπτά την ημέρα τον έκτο μήνα.

Τι προτείνει αυτή η πρόσφατη μελέτη για εσάς; Το να παρακολουθείτε τι τρώτε με ένα από τα πολλά διαθέσιμα διαδικτυακά αρχεία καταγραφής τροφίμων δεν είναι τόσο δύσκολο και χρονοβόρο όσο νομίζετε. Και λειτουργεί πραγματικά αν είστε συνεπείς.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.