Τελευταία Νέα:

Τελικά πρέπει να τρώμε πριν ή μετά την προπόνηση;



Δεν είναι λίγοι οι λάτρεις του fitness που μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με το αίσθημα της ναυτίας, σε περίπτωση που τρέξουν ή κάνουν γυμναστική λίγο αφότου έχουν γευματίσει. Διότι, όπως ακριβώς υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που θα ήταν καλό να αποφεύγετε πριν τις προπονήσεις σας, υπάρχει επίσης ένας συνιστώμενος χρόνος που πρέπει να περιμένετε μεταξύ της πρόσληψης τροφής και της γυμναστικής σας.
Πότε πρέπει να τρώμε;

Σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών θα ήταν καλό να «περιμένετε περίπου μία έως δύο ώρες μετά το γεύμα πριν ξεκινήσετε μια έντονη προπόνηση», καθώς το σώμα μας χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει την τροφή, η οποία απαιτεί ενέργεια και αυξημένη ροή αίματος στο στομάχι.

Ωστόσο, η επιστήμη μπορεί να δώσει και παραπάνω από μία απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, μιας και όλοι μεταβολίζουν τα τρόφιμα διαφορετικά, σύμφωνα με την δρ. Amanda Lemein, διαιτολόγο με έδρα το Σικάγο.

Προσθέτει ότι υπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν θέλετε να οργανώσετε τα γεύματα και τις προπονήσεις σας: Πρώτον, οι δικές σας συνήθειες και οι ανάγκες που έχει το σώμα σας. Δεύτερον, το μέγεθος του γεύματος.
Αν κάνετε γυμναστική πολύ νωρίς;

Εάν αρχίσετε να ασκείτε πολύ νωρίς μετά το φαγητό, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το σώμα σας θα αρχίσει να στέλνει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του στους μυς σας, εμποδίζοντας την πέψη του φαγητού σας. Αυτό μάλιστα, ισχύει ιδιαίτερα για τα μεγαλύτερα γεύματα.

Αλλά από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση ενός μικρού μέρους από κάτι ελαφρύ – όπως μια μπανάνα – μπορεί πραγματικά να σας δώσει ένα ισχυρό ενεργειακό boost, χάρη στους υδατάνθρακες.












-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.