Τελευταία Νέα:

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Ο κορονοϊός ανέδειξε τον «παρανοϊό» που ανέδειξε παθογένειες


Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του απηύθυνε στους πιστούς ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος άφησε αιχμές κατά των αντιεμβολιαστών που υπάρχουν μέχρι και στο Σώμα της Εκκλησίας ενώ σημείωσε ότι ο κορονοϊός έχει αναδείξει τον «παρανοϊό».
Στο μήνυμά του, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, έκανε λόγο για «παγκόσμιο πόλεμο» κατά του κορονοϊού, ο οποίος ανέδειξε την παρανοϊκότητα, την παθογένεια, την ψυχοπάθεια, τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία, την έλλειψη ψυχραιμίας, νηφαλιότητος αλλά και γενικότερα την έλλειψη παιδείας γενικά και ειδικότερα παιδείας στην Εκκλησία.

«Αρκετά βασανιστήκαμε δύο ολόκληρα χρόνια… Και τι δεν αντιμετωπίσαμε… Δεν υπήρξε ελευθερία κινήσεων, κάθε οικογένεια σχεδόν σε κάθε τοπική κοινωνία θρήνησε θύματα. Άρρωστοι στα νοσοκομεία, γιατροί και νοσηλευτές κουραστήκαν για να βοηθήσουν. Στην  πραγματικότητα θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο, και η επιστήμη και όλοι οι ενδιαφερόμενοι  προσπαθούμε να βρούμε τα κατάλληλα μέσα και μέτρα, επιθετικά ή αμυντικά όπλα, για να διατηρηθούμε στη ζωή για να την προσφέρουμε για αγάπη στο Θεό στους συνανθρώπους μας Νομίζω ότι αυτές οι δύο χρονιές περά από τη πανδημία του ιού που προξένησε πάρα πολύ πόνο και αρρώστιες και θανάτους, ανέδειξε την παθογένεια που υπάρχει μέσα στην κοινωνία μας, μερικές φόρες και μέσα στην Εκκλησία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερόθεος.

«Τη νέα χρονιά, που την περιμένουμε με ελπίδες, δεν πρέπει να περιμένουμε να συμβεί κάτι μηχανιστικά, αν και η επιστήμη εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή, πρέπει κι ο καθένας από εμάς να συμβάλλει κατά το δυνατόν για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος, και κυρίως να απαλλαγούμε από τις εσωτερικές ανασφάλειες, την εσωτερική ψυχοπάθεια, και παθογένεια που παρατηρείται μέσα στις κοινωνίες μας. Το φανατισμό, τη θρησκειοποίηση της εκκλησιαστικής ζωής…» επισήμανε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.