Τελευταία Νέα:

Τριπλά εμβολιασμένος νόσησε δύο φορές: Αισχρό το πρωτόκολλο καραντίνας λέει καρδιολόγος του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»


Συνθήκες πολέμου ζουν όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς η αύξηση κρουσμάτων και των νοσηλειών είναι ραγδαία εξαιτίας της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον.
Ο Φώτης Τουλγαρίδης, καρδιολόγος του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», μίλησε στην τηλεόραση του Mega και αποκάλυψε πως είναι ένας από τους υγειονομικούς που νοσούν με κορονοϊό. Υπενθυμίζεται πως τόσο στον Ευαγγελισμό όσο και στο Γεννηματάς δεκάδες υγειονομικοί νοσούν με κορονοϊό, ενώ στον Ευαγγελισμό απαγορεύτηκαν και τα επισκεπτήρια σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάλλαξη Όμικρον μεταξύ των υγειονομικών.

Ο κ. Τουλγαρίδης αποκάλυψε πως δεν είναι η πρώτη φορά που νοσεί, καθώς είχε κολλήσει πριν έρθουν τα εμβόλια. Όπως είπε, πλέον ως τριπλά εμβολιασμένος η νόσηση είναι ηπιότερη. «Το υγειονομικό προσωπικό μέσα στα νοσοκομεία έχει συνηθίσει και να νοσεί και να εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες», δήλωσε.
«Αισχρά τα πρωτόκολλα»

Ο ίδιος χαρακτήρισε αισχρά τα πρωτόκολλα που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ: «Τα πρωτόκολλα μέχρι στιγμής είναι αισχρά, γιατί ουσιαστικά δεν στηρίζονται σε στέρεα επιστημονική γνώση, αλλά είναι της τελευταίας στιγμής πρωτόκολλα, γιατί τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα. Υπάρχουν τόσες πολλές ελλείψεις που προϋπήρχαν της πανδημίας».

Όπως είπε, το να γυρνάει κανείς στην εργασία του μετά από πέντε ημέρες καραντίνας είναι επισφαλές σχετικά με το αν θα μεταδώσει τον ιό. Οι πιθανότητες διάδοσης του ιού είναι πολλές, καθώς όπως τόνισε πολλοί συνάδελφοί του καλούνται να γυρίσουν στο πόστο τους μετά από πέντε ημέρες καραντίνας.

«Η μετάλλαξη που κυριαρχεί είναι η Όμικρον. Η Όμικρον φαίνεται να έχει μικρότερο ποσοστό και διάστημα επώασης, και ίσως γι αυτό υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψει νωρίτερα κάποιος στην εργασία του. Όλα όμως εξαρτώνται από το προφίλ του ασθενούς.

 Θα πρέπει να ελέγχεται η παραμονή των συμπτωμάτων, δεν μπορεί να επιστρέψει κάποιος που αισθάνεται μεγάλη κόπωση και σίγουρα καλό θα ήταν να βρίσκεται σε επαφή με τον γιατρό του, ώστε να είναι αυτός που θα τον καθοδηγήσει εάν χρειαστεί περαιτέρω εξετάσεις», είπε η πνευμονολόγος Μάτα Τσικρικά.

«Να ευχηθούμε στον κόσμο να έχει την υγεία του και να εμβολιαστεί με την τρίτη δόση, γιατί φαίνεται ότι δημιουργεί ισχυρό τείχος ανοσίας», κατέληξε.
SOS από τον Ευαγγελισμό

Σύμφωνα με την ίδια εκπομπή αυτή τη στιγμή στον Ευαγγελισμό νοσούν περίπου 100 υγειονομικοί, την ώρα που η χθεσινή εφημερία ήταν μια από τις χειρότερες, καθώς πραγματοποιήθηκαν 50-60 διακομιδές ασθενών με κορονοϊό.

Συνολικά στον Ευαγγελισμό νοσηλεύονται 150 ασθενείς με κορονοϊό στις 4 κλινικές που έχουν μετατραπεί σε Covid, ενώ 16 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους περιμένοντας να μεταφερθούν σε ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Παράλληλα η καρδιοχειρουργική κλινική του Ευαγγελισμού έχει κλείσει, και πλέον δε γίνεται κανένα χειρουργείο, παρά μόνο τα έκτακτα.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.